Κορωνοϊός: Οικονομική στήριξη στις αεροπορικές εταιρίες παρέχει η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Κορωνοϊός: Οικονομική στήριξη στις αεροπορικές εταιρίες παρέχει η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Σε αναστολή των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς προχωρεί η αυστραλιανή Virgin, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου  - 85 τα κρούσματα στη Νότια Αφρική

corona_caslifornia
Η Αυστραλία συγκαταλέγεται από σήμερα στον διευρυνόμενο παγκόσμιο κατάλογο των χωρών που προσφέρουν βοήθεια στις αεροπορικές εταιρίες τους, καθώς ενισχύεται η τάση μείωσης της ζήτησης, αλλά και ακύρωσης εισιτηρίων, από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αρχίσει να καθυστερούν και την έγκριση της αποδοχής παράδοσης των νέων αεροσκαφών, επηρεάζοντας αρνητικά και τα οικονομικά αποτελέσματα των κατασκευαστών αεροσκαφών.

Σε αναστολή των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς προχωρεί η αυστραλιανή Virgin, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου

H Virgin Australia Holdings Ltd δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αναστολή όλων των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ το πτητικό πρόγραμμά της στο εσωτερικό θα περικοπεί κατά 50%.

Η μείωση του παρεχόμενου πτητικού έργου γίνεται εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση στις μετακινήσεις, ενώ η ζήτηση των εισιτηρίων έχει μειωθεί δραστικά μετά την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Virgin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας και θα προχωρήσει στην καθήλωση 53 αεροσκαφών του στόλου της.

85 τα κρούσματα στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκε κατά 23 σε 85, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ το υπουργείο Υγείας.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Υγείας Ζουελίνι Μκχίζε διευκρίνισε ότι υπήρξαν οκτώ κρούσματα τοπικής μετάδοσης.

Παράλληλα η νοτιοαφρικανική κρατική αεροπορική εταιρεία, η SA Express, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις επιχειρήσεις της από σήμερα και μέχρι νεωτέρας λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου από την γρήγορη εξάπλωση της COVID-19.

Η SA Express εισήλθε σε μια μορφή προστασίας από χρεωκοπία νωρίτερα φέτος και εκτελεί εσωτερικά και περιφερειακά δρομολόγια. Αποτελεί ξεχωριστή επιχείρηση από τον πολύ μεγαλύτερο κρατικό αερομεταφορέα, τον South African Airways, ο οποίος τελεί επίσης υπό καθεστώς προστασίας από χρεωκοπία.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός – Μένουμε Σπίτι: Διάσημοι τραγουδιστές κάνουν συναυλίες στα social media

Κορωνοϊός: Το ΕΜΠ ακτινογραφεί online την εξέλιξη της πανδημίας

NASA: Ο κορωνοϊός ενεργοποίησε το «Σχέδιο 3» - 17.000 εργαζόμενοι θα δουλεύουν απο το σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης