Κορωνοϊός: Γερμανίδα μητέρα συγκλονίζει και ενημερώνει το ημερολόγιο του Twitter για την κατάστασή της

Κορωνοϊός: Γερμανίδα μητέρα συγκλονίζει και ενημερώνει το ημερολόγιο του Twitter για την κατάστασή της

Η Καρολάιν Πράισλερ, 48χρονη μητέρα τριών παιδιών, περιγράφει τα συμπτώματα και τα συναισθήματά της καθώς δίνει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή - «Σπάει» όταν μιλά για τα παιδιά της, τα οποία... «δεν μπορεί πια να αγκαλιάσει»

corona_pra_main1
Είναι συγκλονιστικές οι ιστορίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο κορωνοϊό και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία ανά τον κόσμο. Οι περιγραφές από τη μάχη που δίνουν για τη ζωή τους είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας, καθώς η επιδημία COVID-19 απειλεί την ανθρωπότητα και τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μία 48χρονη μητέρα από τη Γερμανία, η οποία μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, χρησιμοποιεί καθημερινά το ημερολόγιο στο Twitter, προκειμένου να ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια την εξέλιξη της κατάστασής της. Σκοπός να ενημερώνονται οι δικοί της άνθρωποι, αλλά και να σχηματίσει ο κόσμος, ιδιαίτερα εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για υπερβολές, μία πραγματική εικόνα της κατάστασης και της τραγωδίας που βιώνουν όσοι έχουν νοσήσει και γενικότερα ολόκληρος ο πλανήτης.

Η Καρολάιν Πράισλερ είναι μία από τους 7.500 και πλέον κατοίκους της Γερμανίας που έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό. Η 48χρονη μητέρα τριών παιδιών, κατοικεί σε μία μικρή πόλη της βορειοανατολικής Γερμανίας. Καθώς βρίσκεται μόνη, σε απομόνωση και μακριά από τους δικούς της, μοναδική διέξοδος επικοινωνίας είναι το διαδίκτυο.

Όταν η ίδια αναζήτησε πληροφορίες για τον κορωνοϊό που «εισχώρησε» στον οργανισμό της, δεν βρήκε παρά ελάχιστα στοιχεία. Το σημαντικότερο; Καμία περιγραφή της πραγματικής εικόνας των ασθενών.

Τότε ήταν που αποφάσισε να μοιραστεί με όλον τον κόσμο την εμπειρία της, μέσω του Twitter και των 5.500 ακολούθων της.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #coronatagebuch, German for #coronadiary, η Πράισλερ ενημέρωνε καθημερινά με φωτογραφίες και λιτές περιγραφές, όσα η ίδια βίωνε, μόνη σε ένα δωμάτιο. Παρουσίαζε τον εαυτό της να απολυμαίνει τον χώρο με μαντηλάκια, να φοράει μάσκα, να τακτοποιεί τα ρούχα της στο νοσοκομείο. Μία εικόνα που φαντάζει τόσο οικεία σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά τόσο ξένη και απόμακρη για όσους έχουν την τύχη να είναι υγιείς, πόσω μάλλον για έναν ιό που δεν έχουμε φάρμακο και δεν γνωρίζουμε πώς να τον εξουδετερώσουμε.

Το συγκλονιστικό κομμάτι, ωστόσο, της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η 48χρονη Γερμανίδα μητέρα των τριών παιδιών, ήταν η έκφραση των συναισθημάτων της σε καθημερινή βάση.

«Αγαπημένο κορωνοημερολόγιο, σήμερα είναι η δεύτερη μέρα μου... Είμαι άρρωστη. Ο πνευμονάς μου είναι σαν μία μεγάλη μάζα», ανέφερε και σε άλλη ανάρτηση έγραφε: «Αγαπημένο κορωνο-ημερολόγιο, υπάρχει και η θετική πλευρά... Κάποιος που δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά, εξοικονομεί φαγητό... Είναι εξαντλητικό να τρως... Ο γυμναστής μου θα είναι περήφανος για το βάρος που έχασα. Καλώς ήρθατε οστά ισχύων, δεν πίστευα ότι θα σας έβλεπα ξανά...».

Κλείσιμο
Η Καρολάιν Πράισλερ έλαβε ανταποκρίσεις από κάθε γωνιά της Γερμανίας, αλλά και την Ευρώπη, ακόμα και από τον Καναδά.

Η 48χρονη Γερμανίδα άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της ότι πάσχει από τον κορωνοϊό, την περασμένη εβδομάδα, καθώς βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στην πόλη Μπαρθ, στη Βαλτική. Νωρίτερα, είχε διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊο ο σύζυγός της, ο οποίος μπήκε σε καραντίνα στο Βερολίνο, σχεδόν 300 χιλιόμετρα απόσταση.

Τα 9χρονα δίδυμα και το 11χρονο παιδί τους υποβλήθηκαν στο τεστ και βρέθηκαν αρνητικά, αλλά οι υγειονομικές αρχές τα έβαλαν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Από την πρώτη μέρα η Καρολάιν αισθανόταν δύσπνοια. Όταν η κατάστασή της χειροτέρεψε και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, οι αρχές μετέφεραν τον πατέρα από το Βερολίνο, ώστε να μπει και εκείνος σε καραντίνα μαζί με τα παιδιά και παράλληλα να τα προσέχει.

Η Καρολάιν Πράισλερ παραμένει σε νοσηλεία. Σε τηλεφωνική της συνέντευξη, ξέσπασε, λέγοντας: «Μου λείπουν πάρα πολύ τα παιδιά μου. Απελπιστικά. Μου λείπουν και μου λείπει να τα αγκαλιάσω όλα και το καθένα ξεχωριστά. Δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό...».

Η 48χρονη Γερμανίδα ήταν από εκείνες της άτυχες, που ο κορωνοϊός την κατέβαλε καθοριστικά. Μέσα στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή, σκέφτηκε να μοιραστεί την εμπειρία της, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να στείλει ένα σαφές μήνυμα. Η επιδημία COVID-19 δεν είναι εκδρομή, δεν είναι διακοπές, δεν είναι υπερβολή. Είναι μία απειλή για την ανθρωπότητα και δεν είναι σε καμία περίπτωση μία απλή ίωση ή μία... γριπούλα. Είναι κάτι πολύ σοβαρό και άπαντες οφείλουν να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις των κυβερνήσεων, να επιδείξουν απόλυτη υπευθυνότητα και να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή όλων μας άλλαξε.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πάρτι... κορωνοϊού από νεαρούς στη Βαυαρία!

Κορωνοϊός: Οι έγκλειστοι παίκτες του γερμανικού Big Brother δεν γνωρίζουν για την πανδημία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Θα πάρουμε αποφάσεις για να ενισχύσουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης