Ρωσία: Πέθανε ο συγγραφέας Έντουαρντ Λιμόνοφ

Ρωσία: Πέθανε ο συγγραφέας Έντουαρντ Λιμόνοφ

Ο Λιμόνοφ ήταν ένας από τους «διαφωνούντες» επί Σοβιετικής Ένωσης και πέρασε μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ και την Γαλλία - «Έφυγε» σε ηλικία 78 ετών

limonof_nekros
Ο Έντουαρντ Λιμόνοφ, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Η άλλη Ρωσία» και συγγραφέας, αλλά και ένας από τους «διαφωνούντες» επί Σοβιετικής Ένωσης ο οποίος πέρασε μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ και την Γαλλία, πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών.

Ο Λιμόνοφ από το 1967 έως το 1974 έζησε στην Μόσχα όπου εργάσθηκε ως δημοσιογράφος και συγγραφέας. Το 1974 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1980 έφυγε από τις ΗΠΑ και πήγε στην Γαλλία και τον Νοέμβριο του 1980 ο εκδοτικός οίκος Ramsay εξέδωσε μυθιστόρημα του «Εγώ είμαι ο Εντι» ('It's me, Eddie'), το οποίο είχε ως θέμα την ζωή ενός μετανάστη στην Νέα Υόρκη και το οποίο τον έκανε δημοφιλή στην Δύση.

Το 1991 επέστρεψε στην Ρωσία και άρχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά. Το 1993 ίδρυσε το «Εθνικιστικό Μπολσεβίκικο Κόμμα», το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου. Το 2002 ο Λιμόνοφ συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και για απόπειρα ανατροπής του του καθεστώτος στην Ρωσία (η κατηγορία αυτή ήρθη εν συνεχεία).

Τον Απρίλιο του 2003 καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αλλά την ίδια χρονιά αφέθηκε ελεύθερος. Το Ιούλιο του 2010 ίδρυσε το κόμμα «Η άλλη Ρωσία», αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε επανειλημμένα να εγκρίνει τη σύσταση του. Ο Λιμόνοφ είχε την πρόθεση να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2012, αλλά η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν ενέκρινε την υποψηφιότητα του.

Ο Λιμόνοφ έγραψε περισσότερα από 30 βιβλία, μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης