Κορωνοϊός - Αυστρία: «Δεν ήταν εύκολη η επιβολή μέτρων» είπε ο Κουρτς

Κορωνοϊός - Αυστρία: «Δεν ήταν εύκολη η επιβολή μέτρων» είπε ο Κουρτς

Σύμφωνα με τον απολογισμό του καγκελάριου της Αυστρίας για τον κορωνοϊό,  η λειτουργία των σχολείων μπόρεσε να μειωθεί κατά ένα ποσοστό 95% και η λειτουργία των σιδηροδρόμων κατά 70%

kourts
Ευχαριστίες προς τους πολίτες της χώρας για τη στήριξη τους στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αποφάσεις για την επιβολή μέτρων δεν ήταν εύκολες, αλλά υπήρξαν αναγκαίες, εκφράζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κάνοντας έναν απολογισμό, με τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας, από την εξαγγελία των μέτρων για την επιβράδυνση εξάπλωσης του ιού, ο καγκελάριος επισημαίνει ότι αρχικά υπήρξε μεγάλη αντίσταση από τους φορείς των αποφάσεων.

Διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η Αυστρία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις. και είναι «απέραντα ευγνώμων προς τον πληθυσμό που στηρίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα τα μέτρα, συμβάλλοντας εντυπωσιακά στο να σωθούν πολλές ζωές».

Σύμφωνα με τον απολογισμό του καγκελάριου, ο οποίος απευθύνει συγχρόνως έκκληση για υπομονή και περαιτέρω τήρηση των μέτρων και συστάσεων, η λειτουργία των σχολείων μπόρεσε να μειωθεί κατά ένα ποσοστό 95%, η λειτουργία των σιδηροδρόμων κατά 70% και οι αρχές ασφαλείας διαπιστώνουν ένα ελάχιστο από την απαραίτητη κυκλοφορία ανθρώπων στους δρόμους.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει, έχει απόλυτη επίγνωση ότι πολλοί άνθρωποι στην χώρα έχουν πολλές ανησυχίες και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την υγεία, με το επάγγελμα και με την οικονομική κατάσταση, αλλά όλοι οι υπουργοί εργάζονται σε υψηλούς ρυθμούς για την αποσαφήνιση ανοικτών θεμάτων για να δώσουν όσο το δυνατόν πληρέστερες απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Αυστρία: Πάνω από 500 τα κρούσματα - Περιορισμοί για το εμπόριο και την εστίαση

Κορωνοϊός: Καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι σε Αλγερία και Αυστρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης