Κορωνοϊός: Βίντεο του 2011 με συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκε ως πρόσφατο

Κορωνοϊός: Βίντεο του 2011 με συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκε ως πρόσφατο

Βίντεο παρουσιάζει συνωστισμό Γερμανών πολιτών έξω από σούπερ μάρκετ για την προμήθεια αγαθών λόγω του κορωνοϊού - Το βίντεο έχει τραβηχτεί το 2011 όταν το σούπερ μάρκετ είχε προσφορά σε κάποια ηλεκτρονικά είδη

berlin
* Το άρθρο είναι διορθωμένο σύμφωνα με τις πολιτικές του Facebook

Βίντεο του 2011 παρουσιάστηκε ως πρόσφατο σε άρθρο που ανέβηκε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.  Στα άρθρα αναφερόταν ότι οι πολίτες της Γερμανίας επισκέφθηκαν μαζικά σούπερ μάρκετ για την προμήθεια των απαραίτητων εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα σχολιάζεται το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι πολίτες αντέδρασαν πιο ήρεμα σε σχέση με αυτούς που ζουν στην “ψυχρή Γερμανία“.

Το άρθρο συνοδεύεται από βίντεο όπου παρουσιάζει τις σκηνές αλλοφροσύνης. Πρόκειται όμως για βίντεο του 2011.

Το βίντεο που χρησιμοποιείται και παρουσιάζει το συνωστισμό έξω από σούπερ μάρκετ αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο YouTube το 2011. Σε αυτό παρουσιάζονται εικόνες που εκτυλίχθηκαν σε ημέρα προσφορών σε σούπερ μάρκετ σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Kiel της Γερμανίας.

Ο χρήστης του YouTube που ανέβασε το βίντεο στην πλατφόρμα αναφέρει στα σχόλια που το πλαισιώνουν ότι το βίντεο τραβήχτηκε στις 30/1/2011 (αναρτήθηκε την επόμενη ημέρα) όταν το κατάστημα είχε προσφορές σε κάποια ηλεκτρονικά είδη. Τονίζει ότι το βίντεο δεν έχει καμία σχέση με το κορωνοϊό.

Απάντηση για το γεγονός έχει δώσει και η εταιρεία. Εκπρόσωπος της Aldi-Nord έστειλε το ακόλουθο e mail μετά από ερώτηση που τέθηκε από το correctiv.org:

“Το βίντεο χρονολογείται από το 2011 και καταγράφηκε μπροστά από το υποκατάστημά μας στο εμπορικό κέντρο CITTI-PARK στο Kiel. Υπάρχουν οι λεγόμενες ειδικές πωλήσεις μία φορά το χρόνο. Το 2011, προσφέραμε φθηνούς υπολογιστές/φορητούς υπολογιστές ως μέρος μιας ειδικής προσφοράς, η οποία συνάντησε μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες μας. Εξ ου και η μεγάλη ουρά μπροστά από το κατάστημά μας.”

Διεθνές viral
Το συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται να έχει γίνει viral σε αρκετές χώρες. Σύμφωνα με το Correctiv έχει διαμοιραστεί ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία. H Le Monde και το 20 minutes καταρρίπτουν την παραπληροφόρηση που έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία με το επίμαχο βίντεο.



2e87cbb8 e2dd 400f bdd0 7eb14da0386b
Κλείσιμο



11cd10b2 f9fb 438a a5e4 8f1cbdf29834
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης