Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Ραγδαία η κλιμάκωση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Ραγδαία η κλιμάκωση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα

Πριν από λίγες ημέρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε πανδημία τον κορωνοϊό

covid-us
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Πριν από λίγες ημέρες ο ΠΟΥ χαρακτήρισε πανδημία τον ιόν, ενώ τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του σαρωτικού κύματος.

«Ο κορωνοϊός είναι η κρίση παγκόσμιας υγείας της εποχης μας», τονίζεται από τον ΠΟΥ, ο οποίος επισήμανε ότι η κλιμάκωση των κρουσμάτων ήταν ραγδαία την τελευταία εβδομάδα.

Το μήνυμα που απηύθυνε ο ΠΟΥ προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού ήταν το εξής:

«τεστ, τεστ, τεστ».

Κορωνοϊός: Ακόμα και μετά την ανάρρωση, αφήνει προβλήματα στους πνεύμονες και την αναπνοή

Σημαντικά προβλήματα στους πνεύμονες και στην αναπνοή ενδέχεται να αφήσει ο νέος κορωνοϊός στους ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, σύμφωνα με γιατρούς από το Χονγκ Κονγκ, που ελέγχουν την πορεία των ασθενών που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το Business Insider, οι γιατροί από το Χονγκ Κονγκ παρακολουθούσαν την πορεία 12 ασθενών, οι οποίοι ανάρρωσαν από τον ιό και οι τρεις εξ αυτών είχαν κορεσμό οξυγόνου περιορισμένο κατά 20% μέχρι 30%.

Κλείσιμο
Παρόλο που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουν οι επιστήμονες στις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις του ιού στην υγεία των ασθενών, η πορεία εννέα σθενών συνολικά έδειξε ότι έχουν υποστεί οργανικές βλάβες.

Από το συνολικό αριθμό των 128.000 ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον νέον κορωνοϊό, περίπου 70.000 έχουν αναρρώσει. Η ασθένεια, που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, δύσπνοια και βήχα επηρεάζει περισσότερο τους ηλικιωμένους και εκείνους με προϋπάρχουσες ασθένειες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 13 μύθοι και αλήθειες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Κορωνοϊός: «Δεν είδαμε ποτέ κάποιον από τον ΠΟΥ εδώ, στα χαρακώματα» είπε ο κυβερνήτης του Βένετο

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη στο επίκεντρο της πανδημίας - Έκτακτη ανάγκη κηρύσσουν χώρες της ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης