Κορωνοϊός στην Ουγγαρία: Ο Ορμπάν κλείνει τα σύνορα και τα καταστήματα

Κορωνοϊός στην Ουγγαρία: Ο Ορμπάν κλείνει τα σύνορα και τα καταστήματα

Παράλληλα ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζητεί επιπλέον δημοσιονομικά και νομισματικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση από τον κορωνοϊό

hungary1
Η Ουγγαρία θα κλείσει τα σύνορά της για τους ξένους επισκέπτες, θα σταματήσει κάθε πολιτιστική και αθλητική διοργάνωση και θα περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, προσθέτοντας πως η χώρα θα χρειασθεί επιπλέον δημοσιονομικά εργαλεία για να αντεπεξέλθει στις σημαντικές οικονομικές συνέπειες που θα έχει η διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ορμπάν, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακία και τα παντοπωλεία. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες άνω των 70 ετών να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις, κλείνοντας τους σχετικούς χώρους και επιτρέποντας μόνο τις οικογενειακές συνεστιάσεις. Επιπλέον, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 15.00 το απόγευμα.

Μιλώντας ενώπιον του Κοινοβουλίου, ο Ορμπάν δήλωσε πως η χώρα θα χρειασθεί επιπλέον δημοσιονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας: «επικοινώνησα και με τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας, διότι σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξόν από τα δημοσιονομικά εργαλεία, εμείς θα χρειασθούμε κι επιπλέον νομισματικά εργαλεία για να αντεπεξέλθουμε στην κρίση», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Ορμπάν προειδοποίησε επίσης πως από τις οικονομικές συνέπειες θα κινδυνεύσουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα.


Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός – Βίντεο: Παίζουν τένις από τα παράθυρα των σπιτιών τους!

Κορωνοϊός στο Ιράν: 129 νέοι θάνατοι - Στους 853 ο συνολικός αριθμός των νεκρών

Κορωνοϊός - ΘΕΜΑ 104,6: Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν - Η νέα μεσημεριανή εκπομπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης