Κορωνοϊός: Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες

Κορωνοϊός: Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες

Στη Σαουδική Αραβία καταμετρώνταν ως σήμερα το πρωί 86 κρούσματα κορωνοϊού - Η Νέα Ζηλανδία καλεί όλους όσους εισέρχονται στη χώρα να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών - Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου

corona_caslifornia
Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες από αύριο Κυριακή για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του σουνιτικού βασιλείου.

Η ίδια περίοδος 14 ημερών θα κηρυχθεί κατ’ εξαίρεση αργία για τους υπηκόους και τους κατοίκους του βασιλείου που δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην επικράτεια εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων ή στις περιπτώσεις που θα τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Στη Σαουδική Αραβία καταμετρώνταν ως σήμερα το πρωί 86 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η Νέα Ζηλανδία καλεί όλους όσους εισέρχονται στη χώρα να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε σήμερα ότι όποιος επιστρέφει στη χώρα από τα μεσάνυκτα της Κυριακής και μετά θα πρέπει να παραμένει σε καραντίνα για 14 ημέρες, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι πολίτες των μικρών χωρών του Νότιου Ειρηνικού όπου προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, πρόσθεσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εξάλλου κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν θα γίνεται δεκτό στα λιμάνια της Νέας Ζηλανδίας ως τις 30 Ιουνίου, επεσήμανε η ίδια.

Κλείσιμο
Η Άρντερν εξήγησε ότι αυτά είναι «ακραία και άνευ προηγουμένου» μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά κανένας θάνατος.
200210121459_airport

Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου

Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τιμ Κουκ.

"Θα κλείσουμε όλα τα καταστήματά μας λιανικής πώλησης εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου", ανέφερε σε επιστολή του ο Κουκ, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

"Σε όλα τα γραφεία μας παγκοσμίως, εκτός Κίνας, στρεφόμαστε στις ευέλικτες μορφές εργασίας", πρόσθεσε εξηγώντας ότι "αυτό σημαίνει ότι τα μέλη των ομάδων μας θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αν το επιτρέπει η δουλειά τους".

Ο επικεφαλής της Apple τόνισε ότι η εταιρεία βασίζεται στα μαθήματα που πήρε από την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Κίνα.

"Ένα από τα μαθήματα είναι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι να περιοριστεί η πυκνότητα (του πληθυσμού) και να αυξηθεί στο μέγιστο η κοινωνική αποσταση", επεσήμανε.

Την ώρα που η επιδημία εξαπλώνεται εκτός Κίνας "λαμβάνουμε νέα μέτρα για να προστατεύσουμε τις ομάδες και τους πελάτες μας", κατέληξε.

Η Apple άνοιξε ξανά και τα 42 καταστήματά της στην Κίνα χθες Παρασκευή.

Εξάλλου ο Κουκ επεσήμανε ότι οι δωρεές της εταιρείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19 έφτασαν χθες τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Και τρίτος νεκρός - 67χρονος από τη Ζάκυνθο

Κορωνοϊός: Άλλη πόλη η Αθήνα - Άδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά και μια... διαφορετική Ερμού

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα στη Γερμανία - Οκτώ άνθρωποι έχουν υποκύψει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης