Κορωνοϊός: Η Τουρκία ανακοίνωσε το δεύτερο κρούσμα της

Κορωνοϊός: Η Τουρκία ανακοίνωσε το δεύτερο κρούσμα της

Κορωνοϊός:  Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19

coronavirus-turkey-koca
Ένας δεύτερος ασθενής διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, που πλέον χαρακτηρίζεται πανδημία.

Ο Κότζα διευκρίνισε μέσω Twitter ότι ο δεύτερος ασθενής — τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν χθες το βράδυ — ανήκει στον κύκλο του πρώτου ασθενούς, η μόλυνση του οποίου από τον SARS-CoV-2 διαγνώστηκε προχθές.

«Το τέστ που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, επιβεβαίωσε μια λυπηρή πρόγνωση. Έχουμε άλλον ένα ασθενή. Προέρχεται από το περιβάλλον του πρώτου ασθενή μας. Έχουμε λάβε τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε την πιθανή διασπορά του ιού. Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, όταν δεν είχε ανακοινωθεί κανένα κρούσμα στη γειτονική χώρα, ο ΠΙΣ είχε εκφράσει την ανησυχία του «για την επιμονή της Τουρκίας να μην ανακοινώνει κρούσματα». Δεδομένου, όπως σημείωνε, ότι «στα ανατολικά σύνορά της, ειδικά με το Ιράν, μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς», θεωρεί «απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα στη γείτονα».

Ειχε μάλιστα συστήσει σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες «να θεωρούν την Τουρκία χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, όπως αυτήν τη στιγμή είναι δυστυχώς και η δοκιμαζόμενη Ιταλία, και να αντιμετωπίζουν ανάλογα κάθε ταξιδιώτη ή διερχόμενο από αυτήν (την Τουρκία)».

Κλειστό θα παραμείνει για το κοινό το Κοινοβούλιο της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό

Απαγορεύονται πλέον οι επισκέψεις πολιτών στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, λόγω του φόβου του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας.

Κλείσιμο
Υπολογίζεται ότι πέντε με οκτώ χιλιάδες πολίτες εισέρχονται στον χώρο του τουρκικού κοινοβουλίου ημερησίως, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος «αγώνας» για τον περιορισμό της πανδημίας


Κορωνοϊός, Τουρκία: Καμία αναβολή στις αθλητικές διοργανώσεις - Συνεχίζουν κεκλεισμένων των θυρών


Κορωνοϊός: «Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών - Χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου η Τουρκία» επισημαίνει ο ΠΙΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης