Κορωνοϊός στην Ιταλία: Η Κίνα στέλνει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της νόσου

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Η Κίνα στέλνει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της νόσου

Εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί υποβάλλονται σε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους στην προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού - Τουλάχιστον 827 θάνατοι στη γειτονική χώρα

000_1PU1E5
Η Κίνα θα στείλει ειδικούς και υλικό στην Ιταλία, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών την ώρα που η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα από τον κορωναϊό βλέπει τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται δραστικά.

Εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί υποβάλλονται από την Τρίτη σε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους στην προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, που προκάλεσε τουλάχιστον 827 θανάτους και μόλυνε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους στη χώρα.

Η Κίνα, απ΄όπου ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη του 2019, και όπου ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει σημαντική πτώση στο έδαφός της, άρχισε να στέλνει ειδικούς και υλικό σε πολλές χώρες.

Μετά το Ιράκ και το Ιράν, «μια ομάδα εννέα ανθρώπων με υλικό για μονάδες εντατικής φροντίδας, προϊόντα ιατρικής προστασίας και άλλα προϊόντα θα αναχωρήσει σήμερα από τη Σαγκάη για τη Ρώμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Γκενγκ Σουάνγκ.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης την Τρίτη, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, διαβεβαίωσε τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο για την υποστήριξη του Πεκίνου στη μάχη κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Ο κινεζικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την πολύτιμη υποστήριξη που πρόσφερε η Ιταλία όταν η Κίνα περνούσε τις πιο δύσκολες ώρες στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Κλείσιμο
Στο απόγειο της επιδημίας στην Κίνα, η Ιταλία ήταν ωστόσο η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που διέκοψε τις αεροπορικές συνδέσεις με τον ασιατικό γίγαντα.

Συνολικά, ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τουλάχιστον 3.169 θανάτους στην Κίνα, τη χώρα που είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο με τουλάχιστον 80.793 ανθρώπους να έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Γιατί πεθαίνει ο ένας στους 16 ασθενείς

Κορωνοϊός - 112: Ποιοι και γιατί δεν έλαβαν το μήνυμα - Δείτε πώς θα εγγραφείτε βήμα - βήμα στην πλατφόρμα

Κορωνοϊός – Βρετανία: Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή έκτακτης ανάγκης «Cobra»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης