Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη κινητοποιεί την εθνοφρουρά   

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη κινητοποιεί την εθνοφρουρά   

Δημιουργείται ζώνη ελέγχου στην πόλη Νιου Ρασέλ-εστία του κορωνοϊού - Στις ΗΠΑ οι νεκροί είναι 32 ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα χίλια

us-troops
Την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ κινητοποιεί ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης για να ελέγξει την εξάπλωση του κορωνοϊού στην πόλη Νιου Ρασέλ, στα βόρεια περίχωρα της περιοχής, που θεωρείται το επίκεντρο του Covid- 19 στην πολιτεία αυτή.

Κι ενώ οι νεκροί στις ΗΠΑ ανήλθαν στους 32 και τα κρούσματα ξεπέρασαν τα χίλια, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι «οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, θα σταλούν σε μια «ζώνη» καραντίνας, μήκους 1,6 χλμ στην πόλη Νιου Ρασέλ των 80.000 κατοίκων, που θα αναλάβουν να ανεφοδιάζουν τους κατοίκους και να καθαρίζουν τα σχολεία».     

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κομητεία του Ουεστσέστερ, που ανήκει το Νιου Ρασέλ, έχει μέχρι τώρα 108 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, εκ των συνολικών 173 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.«Πρόκειται για κάτι το πρωτοφανές στις ΗΠΑ, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο πουθενά κατά το παρελθόν. Έχουν καταγραφεί διπλάσια κρούσματα στο Νιου Ρασέλ σε σύγκριση με την πόλη της Νέας Υόρκης, πρόκειται για ένα φαινόμενο» επισήμανε ο κυβερνήτης.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία που βρίσκονται σε αυτήν τη ζώνη απομόνωσης θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες από αύριο (Πέμπτη), όπως και οι χώροι λατρείας και άλλοι χώροι συγκεντρώσεων.    

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Άντριου Κουόμο, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Ινσλι δήλωσε πως εξετάζει τη λήψη υποχρεωτικών μέτρων για την αποτροπή της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που μπορεί να φτάσουν μέσα στις επόμενες οχτώ εβδομάδες τα 64.000 στην πολιτεία, αν δεν αναληφθεί «πραγματική δράση». 

Ο Ίνσλι τόνισε πως οι επιδημιολόγοι εκτιμούν πως υπάρχουν πιθανόν 500 με 2.000 κρούσματα μόνο στην Ουάσινγκτον.     

Κλείσιμο
Η πολιτεία έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 162 κρούσματα του Covid-19 και 22 θανάτους, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης