Γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορείται για λογοκλοπή

Γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορείται για λογοκλοπή

Ο γνωστός και πέραν των γαλλικών συνόρων δημοσιογράφος Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του πολιτικού περιοδικού "Εξπρές", να έκανε πλούσια... λογοκλοπή στο βιβλίο του "O Χέμινγουεϊ, μία ζωή μέχρι την υπερβολή", από βιογραφία με θέμα της τον Αμερικανό συγγραφέα, που έγραψε ο Πίτερ Γκρίφιν το 1985.

Γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορείται για λογοκλοπή
Ο γνωστός και πέραν των γαλλικών συνόρων δημοσιογράφος Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, του χώρου της τηλεόρασης, φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του πολιτικού περιοδικού "Εξπρές", να έκανε πλούσια... λογοκλοπή στο βιβλίο του "O Χέμινγουεϊ, μία ζωή μέχρι την υπερβολή" (στις εκδόσεις "Αρτό" του ομίλου "Φλαμαριόν" ) από βιογραφία με θέμα της τον Αμερικανό συγγραφέα, που έγραψε ο Πίτερ Γκρίφιν το 1985.

Πρόκειται γιά ένα ρεπορτάζ του περιοδικού, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη. Ο ντ' Αρβόρ έγινε πολύ γνωστός την εποχή της δορυφορικής τηλεόρασης, παρουσιάζοντας το βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου TF1.

Το ανωτέρω βιβλίο του θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο του Χέμινγουεϊ, σε 20.000 αντίτυπα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "δεκάδες δεκάδων παραγράφοι από τη βιογραφία του Χέμινγουεϊ από τον Γκρίφιν μεταφέρθηκαν πρακτικά αυτούσιες" στο βιβλίο του Ντ' Αρβόρ, με παραλλαγές τα συνώνυμα ή την αναστροφή φραστικών σχημάτων. Επιπλέον, ο Γκρίφιν δεν ζει πια.

"Φυσικά και συμβουλεύτηκα βιογραφίες, όπως αυτή του Γκρίφιν, που μου φαίνεται η καλύτερη για τη νεότητα του Χέμινγουεϊ, όμως αυτό απέχει από το να 'αναστήσω' αυτό το βιβλίο του Γκρίφιν" δήλωσε ο Ντ' Αρβόρ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης