Κορωνοϊός: Πρώτα κρούσματα σε Μογγολία και Παναμά

Κορωνοϊός: Πρώτα κρούσματα σε Μογγολία και Παναμά

Στη Μογγολία, πρόκειται για ένα πρόσωπο με γαλλική υπηκοότητα - Μία 40χρονη το πρώτο κρούσμα στον Παναμά

koronoios_3
Οι αρχές της Μογγολίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα πρόσωπο με τη γαλλική υπηκοότητα το οποίο εργάζεται στη χώρα επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του SARS-CoV-2 που καταγράφεται στο περίκλειστο κράτος της ανατολικής Ασίας.

Κατά την εθνική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, το πρόσωπο αυτό ταξίδεψε από τη Γαλλία στη Μογγολία κάνοντας ενδιάμεσο σταθμό στη Μόσχα.

Οι αρχές της Μογγολίας διευκρίνισαν πως έχουν εντοπίσει 42 ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε το πρόσωπο που έχει μολυνθεί και άλλους 120 ανθρώπους που ήλθαν σε στενή επαφή μαζί του.

Στον Παναμά, μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακές εξετάσεις ότι έχει μολυνθεί από τον κορωναϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, καταγράφοντας το πρώτο κρούσμα στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Η γυναίκα — δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για αυτήν, για παράδειγμα η εθνικότητά της — ταξίδεψε στον Παναμά από την Ισπανία και μετά την άφιξή της τη Δευτέρα πήγε σε νοσοκομείο διότι είχε παρουσιάσει συμπτώματα, πυρετό και βήχα, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ, τονίζοντας πως οι αρχές σκοπεύουν να χειριστούν το κρούσμα με απόλυτη διαφάνεια.

Η γυναίκα θεωρείται ότι είναι μάλλον ήπια περίπτωση, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση σε απομόνωση στην κατοικία της αφού έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. «Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την κατάστασή της ως έλασσον κρούσμα του κοροναϊού», συμπλήρωσε ο Τέρνερ.



Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους επειδή... επιβάτες έβηχαν!

Κορωνοϊός, ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναγγέλλει μέτρα ανακούφισης της οικονομίας

Κορωνοϊός: Σενάρια αποκάλυψης για την παγκόσμια οικονομία - Μπορεί να χαθούν μέχρι και 2 τρισ. δολάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης