Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες λίγο πρoτού ισχύσει η εκεχειρία

Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες λίγο πρoτού ισχύσει η εκεχειρία

Από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία

000_1PN13S
Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρείς τραυματίστηκαν όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, λίγες ώρες πρoτού αρχίσει να τίθεται σε ισχύ η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας, της συμμάχου του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο προσθέτει ότι οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν αμέσως με σφοδρά πυρά εναντίον των συριακών στόχων.

Πούτιν - Ερντογάν συμφώνησαν για εκεχειρία στο Ιντλίμπ

Ρωσία και Τουρκία βρήκαν αποδεκτές λύσεις όσον αφορά την αποκλιμάκωση της όξυνσης της κατάστασης στο Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων.

Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν ασφαλή διάδρομο 6 χιλιόμετρα βόρεια και 6 χιλιόμετρα νότια του αυτοκινητοδρόμου Μ4 στην Ιντλίμπ. Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, μέσα σε διάστημα 7 ημερών, θα συμφωνήσουν στις παραμέτρους του διαδρόμου ασφαλείας.

Παράλληλα, στις 15 Μαρτίου δυνάμεις της Ρωσίας και της Τουρκίας θα ξεκινήσουν περιπολίες κατά μήκος της εθνικής οδού Μ4.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης