Κορωνοϊός: Κλειστό και σήμερα το Λούβρο υπό τον φόβο του ιού

Κορωνοϊός: Κλειστό και σήμερα το Λούβρο υπό τον φόβο του ιού

Οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν λόγω της επιδημίας - Η Nike κλείνει προσωρινά τα ευρωπαϊκά κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία λόγω κρούσματος

louvre_main01
Το Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, παραμένει προς το παρόν κλειστό και σήμερα καθώς η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνάντηση για τους κινδύνους της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Επιγραφή στην κεντρική είσοδο του μουσείου αναφέρει σε πολλές γλώσσες: "Σήμερα το Λούβρο θα καθυστερήσει να ανοίξει. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό για την πιθανή ώρα λειτουργίας του. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση".

Στο μεταξύ αρκετές δεκάδες τουρίστες είχαν σχηματίσει ουρά έξω από το εκδοτήριο εισιτηρίων, όμως αρκετοί απογοητεύθηκαν και αποχώρησαν.

Το Λούβρο είχε παραμείνει κλειστό και χθες Κυριακή για όλη την ημέρα καθώς οι εργαζόμενοι του επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η διεύθυνση.

Η Nike κλείνει προσωρινά τα ευρωπαϊκά κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία λόγω κρούσματος

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε ότι τα ευρωπαϊκά κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο αφού ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Το ολλανδικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο εσωτερικό μέιλ της εταιρείας, μετέδωσε ότι τα γραφεία της Nike στην πόλη Χίλβερσουμ θα απολυμανθούν. Ο εργαζόμενος που έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 θα παραμείνει στο σπίτι του σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Κλείσιμο
Στα κεντρικά γραφεία της Nike εργάζονται περίπου 2.000 άνθρωποι από 80 χώρες.

Στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 10 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Τα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης της Λομβαρδίας στην Ιταλία θα υποβληθούν σε τεστ γιια τον ιό, αφού ένας σύμβουλος βρέθηκε θετικός

Όλα τα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης της επαρχίας της Λομβαρδίας στην Ιταλία, μία από τις περιοχές της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, θα υποβληθούν σε έλεγχο αφού ένας σύμβουλος βρέθηκε θετικός στον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Περίπου το 90% των 1.694 κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ιταλία επικεντρώντεται στις πλούσιες βόρειες επαρχίες Λομβαρδία, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα έχει τεθεί οικειοθελώς σε καταντίνα αφού ο σύμβουλος αρμόδιος για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, "θα ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα της περιοχής, του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας", πρόσθετε η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης