Για τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ μίλησε στο πρακτορείο TASS ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει μάλιστα της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη στη Μόσχα.
Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να οδηγηθεί σε πόλεμο με καμία χώρα». Και πρόσθεσε: «Θα δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες, που κανένας δεν θα θέλει να εμπλακεί μαζί μας».
Ακόμη, μίλησε για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, στο κομμάτι των αμυντικών εξοπλισμών, τονίζοντας πως... «ο Τραμπ μου είπε ότι πέρασαν προϋπολογισμό 738 δισ. δολαρίων για αμυντικό εξοπλισμό. Ήταν λυπημένος γι' αυτό, καθώς αν και ο ίδιος υποστηρίζει τον αφοπλισμό, το κόστος αυτό ήταν πολύ μεγάλο».
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.