Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν συνεχίζει το παιχνίδι με τους αριθμούς: «80.888 πρόσφυγες έφυγαν για την Ευρώπη»

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν συνεχίζει το παιχνίδι με τους αριθμούς: «80.888 πρόσφυγες έφυγαν για την Ευρώπη»

Πήρε τη σκυτάλη από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας

metanaste-tourksi
Το παιχνίδι με τα νούμερα των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο συνεχίζουν οι Τούρκοι παρά την διάψευση από το υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη από τον υπουργό Εσωτερικών πήρε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαρετίν Αλτούν, ο οποίος έκανε λόγο για 80.888 μετανάστες στα σύνορα από τη στιγμή που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της.

«Η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει την τακτική της "προσωρινής προστασίας για τους Σύρους στη χώρα. Σε κανέναν από τους Σύρους αδερφούς και αδερφές μας δεν έχει ζητηθεί να φύγει. Αν επιλέξουν να μείνουν, μπορούν. Αν επιλέξουν να φύγουν μπορούν» υποστήριξε σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η Τουρκία έχει αλλάξει την πολιτική της και δεν θα σταματά τους πρόσφυγες να φύγουν από την Τουρκία.

«Ορισμένοι από τους πρόσφυγες αυτούς αποφάσισαν να φύγουν βάσει της αλλαγής της πολιτικής. Ο αριθμός τους είναι 80.888. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

«Η Ευρώπη και οι άλλοι πρέπει να λάβουν μέτρα για να ανταποκριθούν σε αυτή την τεράστια αλλαγή. Δεν πρέπει να περιμένουν από εμάς να το κάνουμε μόνοι μας» είπε ακόμα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης