Λιβύη, δυνάμεις του Χαφτάρ: Καταρρίψαμε έξι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Λιβύη, δυνάμεις του Χαφτάρ: Καταρρίψαμε έξι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Νωρίτερα, πολλοί πύραυλοι έπληξαν διαφόρους τομείς της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού εν λειτουργία αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας

068_AA_28022020_31606
Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των συγκρούσεων στη Λιβύη, με τις βολές να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.  Στο πυρακτωμένο αυτό σκηνικό δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ υποστήριξαν ότι κατέρριψαν έξι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Τρίπολης. 


Πολλοί πύραυλοι έπληξαν την Παρασκευή διαφόρους τομείς της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού εν λειτουργία αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, όπως έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές.

«Μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν το σπίτι της χτυπήθηκε από ρουκέτα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο Facebook οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη και έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Ρουκέτες έπεσαν επίσης στις συνοικίες αλ Χαντάμπα αλ Χάντρα, Σουκ ελ Τζουμάα και Άμπου Σλιμ, στα νοτιοανατολικά προάστια της Τρίπολης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή. Το κοινοτικό συμβούλιο της Άμπου Σλιμ ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες κατεστραμμένων σπιτιών, σημειώνοντας ότι εκτός από τη γυναίκα τραυματίστηκε και ένα παιδί.

Κλείσιμο
Για τα πλήγματα αυτά η ΚΕΕ επιρρίπτει την ευθύνη στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης που προσπαθεί να καταλάβει την Τρίπολη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης