Κορωνοϊός: «Πολύ ανησυχητική» η εξάπλωση του ιού αλλά δεν είναι πανδημία, λέει ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: «Πολύ ανησυχητική» η εξάπλωση του ιού αλλά δεν είναι πανδημία, λέει ο ΠΟΥ

«Η χρήση του όρου πανδημία ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την ενίσχυση περιττού φόβου» - Περίπου 3.000 κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που βρίσκονται στην Χουμπέι ήρθαν σε επαφή με την κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια

68035c_koronaios
Η ξαφνική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα είναι «πολύ ανησυχητική», αλλά ο ιός μπορεί και πάλι να τεθεί υπό έλεγχο και δεν συνιστά πανδημία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Η απερίσκεπτη χρήση της λέξης πανδημία δεν έχει ουσιαστικό όφελος, αλλά ενέχει σημαντικό κίνδυνο σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του περιττού και αδικαιολόγητου φόβου και του στίγματος, και την παράλυση των συστημάτων. Ίσως επίσης να αποτελεί ένδειξη ότι δεν μπορούμε πλέον να περιορίσουμε τον ιό, το οποίο δεν είναι αληθές», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε σχόλια του σε διπλωμάτες στη Γενεύη.

Δήλωσε επίσης ότι η αποστολή του ΠΟΥ στο Ιράν --που αρχικά αναμενόταν να μεταβεί στη χώρα χθες-- θα ταξιδέψει τώρα το σαββατοκύριακο.

Περίπου 3.000 κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που βρίσκονται στην Χουμπέι ήρθαν σε επαφή με την κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 3.000 κάτοικοι της κινεζικής αυτής περιοχής που βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι της ηπειρωτικής Κίνας, το κέντρο του νέου κορωνοϊού Covid-19, ήρθαν σε επαφή μαζί της, ζητώντας βοήθεια, και ότι αυτή τους έδωσε διορία ως την Παρασκευή για να κάνουν αίτηση για την επιστροφή τους στο Χονγκ Κονγκ.

Περισσότεροι από 500 από αυτούς βρίσκονται στην πρωτεύουσα Ουχάν της Χουμπέι, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Οποιοσδήποτε πολίτης επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ θα χρειαστεί να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες, πρόσθεσε η κυβέρνηση της ημιαυτόνομης αυτής περιοχής της Κίνας σε ανακοίνωσή της.

Κλείσιμο
Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει 90 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 2 άνθρωποι εκεί. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει μετατρέψει δημόσια κτίρια σε εγκαταστάσεις για αυτούς που τίθενται σε καραντίνα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την εξεύρεση επαρκούς χώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης