Κορωνοϊός: Ένας νεκρός και 60 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Ένας νεκρός και 60 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα το τελευταίο 24ωρο

Στους οκτώ οι νεκροί και στους 893 οι μολυσμένοι από τον ιό στην ασιατική χώρα - Ένας νεκρός ακόμα και στο Diamond Princess - Σε όλον τον κόσμο 1.701 τα θύματα της επιδημίας

22324960
Εξήντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, με τον συνολικό απολογισμό των ασθενών που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 893, ανακοίνωσαν το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (Korea Centres for Disease Control and Prevention, KCDC).

Από τα νέα κρούσματα, τα 16 αναφέρθηκαν στην πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης, και 33 στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, που την περιβάλλει.

Επιπλέον, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών στη Νότια Κορέα εξαιτίας της επιδημίας του COVID-19 σε οκτώ.

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Κλείσιμο
Πάντως ο αριθμός των κρουσμάτων σημαίνει ότι η Νότια Κορέα συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη εστία του κορωνοϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Ένας νεκρός αναφέρθηκε και στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα από τους ασθενείς που είναι σε απομόνωση στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Συνολικά σε όλον τον κόσμο, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 1.701.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης