«Namaste Trump»: Θερμή υποδοχή για τον Τραμπ στην Ινδία

«Namaste Trump»: Θερμή υποδοχή για τον Τραμπ στην Ινδία

Κατά την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Η Αμερική αγαπά την Ινδία, σέβεται την Ινδία» - Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Ινδού ηγέτη

000-1P91XE-1
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν 125.000 Ινδοί στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ινδία, συνοδευόμενος από την γοητευτική σύζυγό του, Μελάνια, την κόρη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Ο πλανητάρχης έφθασε μαζί με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο μεγαλύτερο γήπεδο κρίκετ του κόσμου, στην πόλη Αχμενταμπάντ, γενέτειρα του Μόντι, το πρωί της Δευτέρας και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το πλήθος, που φώναζε «Namaste Trump» (καλωσόρισες Τραμπ).

000_1P96FT
000_1P95BM


Κατά την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Η Αμερική αγαπά την Ινδία, σέβεται την Ινδία. Η Ινδία δίνει ελπίδα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα». Πριν λάβει τον λόγο ο πλανητάρχης έπαιξαν από τα μεγάφωνα τα αγαπημένα του τραγούδια, το «Madman Across the Water» του Έλτον Τζον και το «Macho Man» των Village People.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Ινδού ηγέτη, τον οποίο αποκάλεσε «εξαιρετικό ηγέτη και έναν άνθρωπο για τον οποίο είμαι υπερήφανος να αποκαλώ αληθινό φίλο». Από την πλευρά του ο Μόντι κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καλωσορίσουν τον πλανητάρχη και τόνισε την εξαιρετική και στενή φιλία Ινδίας και ΗΠΑ.

Ο Τραμπ θα ανακοινώσει μεγάλη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Ινδίας;

Πάντως, καθώς το ταξίδι του Τραμπ στην Ινδία θα έχει διάρκεια μόνο 36 ώρες, δεν προβλέπεται να υπογραφεί κάποια σημαντική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Μάλλον, πρόκειται για μια επίσκεψη που δίνει στους δύο ηγέτες την ευκαιρία να ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις και «δείχνει» στους χιλιάδες Ινδούς της Αμερικής ποιον να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του ανακοίνωσε πως η Ινδία συμφώνησε την αγορά στρατιωτικών ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ αξίας 3 δισ. δολάρια, αλλά, πρόσθεσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Περαιτέρω ανακοινώσεις για το θέμα αναμένεται να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη από το Νέο Δελχί, προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Πριν την άφιξή του στο γήπεδο κρίκετ της Αχμενταμπάντ, ο πλανητάρχης και η Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενοι από τον Ινδό πρωθυπουργό επισκέφθηκαν το Σαμπαρμάτι Άσραμ, την κατοικία όπου έζησαν ο Μαχάτμα Γκάντι και η σύζυγός του επί μία δεκαετία.

000_1P96MC
Κλείσιμο


Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ χέρι - χέρι στο Τατζ Μαχάλ

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επισκέφθηκαν στην πόλη Άγκρα και βρέθηκαν στο Τατζ Μαχάλ, το συγκρότημα που έκτισε ο Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Τζαχάν, για να τιμήσει την αγαπημένη του σύζυγο, Μουμτάζ Μαχάλ, που έφυγε από την ζωή κατά την διάρκεια του τοκετού, το 1631. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ περπάτησε χέρι - χέρι στο μνημείο της «παντοτινής αγάπης» ενώ ο πλανητάρχης έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Το Τατζ Μαχάλ εμπνέει θαυμασμό. Διαχρονική κληρονομιά στην πλούσια και ποικιλόμορφη ινδική παράδοση. Ευχαριστούμε Ινδία».

Η 49χρονη Μελάνια Τραμπ έκλεψε τις εντυπώσεις για ακόμα μία φορά με την εντυπωσιακή της εμφάνιση. Το πρώην μοντέλο από την Σλοβενία επέλεξε να φορέσει λευκή ολόσωμη φόρμα του Γάλλου σχεδιαστή Ερβέ Πιέρ, ο οποίος ντύνει συχνά την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Η πράσινη κορδέλα στην μέση της Μελάνια είναι από μετάξι, κεντημένη με χρυσή μεταλλική κλωστή, όπως έγραψε ο ίδιος ο δημιουργός στον λογαριασμό του στο Instagram.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης