Σίδνεϊ: Τελετή στη μνήμη των 25 νεκρών από τις πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία

Σίδνεϊ: Τελετή στη μνήμη των 25 νεκρών από τις πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία

Από τους 25 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι 19 ήταν άμαχοι, τρεις ντόπιοι εθελοντές πυροσβέστες και τρεις αμερικανοί πυροσβέστες

22320754
Οικογένειες, πυροσβέστες και πολιτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σίδνεϊ σε μια επίσημη δημόσια τελετή για να τιμήσουν τη μνήμη των 25 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Πολιτεία της Αυστραλίας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίσθηκαν μέχρι τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στοίχισαν τη ζωή σε 33 ανθρώπους και σε ένα δισεκατομμύριο ζώα σ' όλη τη χώρα και κατέστρεψαν 2.500 κατοικίες καθώς και μια φυσική περιοχή του μεγέθους της Νότιας Κορέας.

Οι ζημιές ήταν περισσότερο καταστροφικές στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Από τους 25 ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους, οι 19 ήταν άμαχοι, τρεις ντόπιοι εθελοντές πυροσβέστες και τρεις αμερικανοί πυροσβέστες.
22320752

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ευχαρίστησε αυτούς που έδωσαν μάχη εναντίον των πυρκαγιών και τίμησε αυτούς που σκοτώθηκαν, μίλησε για «παιδιά που φιλούν τα φέρετρα των πατέρων τους» και για «μητέρες που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν θάψει τα παιδιά τους».

Κλείσιμο
Απευθυνόμενος στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αναμμένα κεριά, ο αυστραλός πρωθυπουργός μίλησε για «ένα καλοκαίρι που ο ουρανός έγινε μαύρος και τα ηλιοβασιλέματα ανήγγελλαν άλλη μια νύχτα τρόμου, που η φωτιά έφτασε στις παραλίες μας από τη βλάστηση που τις περιέβαλλε».
22320753

Ο Μόρισον είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών για την άρνησή του να συνδέσει άμεσα τις πυρκαγιές με την κλιματική αλλαγή.

Η διαχείριση εκ μέρους του των πυρκαγιών επικρίθηκε επίσης, καθώς είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη δημόσια επειδή στη διάρκεια των πυρκαγιών έφυγε για διακοπές στη Χαβάη.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως η Αυστραλία θα πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.
22320744
22320751
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης