Ινδός δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές σε 26 χρόνια επειδή ήταν... έντιμος!

india-taz

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο οποίο ο ευσυνείδητος υπάλληλος έμεινε στην ίδια θέση ήταν 19 μήνες και το μικρότερο μόλις μια εβδομάδα

Βιβλίο θα γίνει από τον επόμενο μήνα η ιστορία ενός 54χρονου δημοσίου υπαλλήλου στην Ινδία, ο οποίος στην 26χρονη καριέρα του στον δημόσιο τομέα της χώρας μετατέθηκε συνολικά 53 φορές λόγω της εντιμότητάς του!

Ο Ασόκ Κέμκα, όπως είναι το όνομα του δημοσίου υπαλλήλου, «ειδικεύεται» στην καριέρα του στην αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς από πολιτικούς.

«Σε όλη του την καριέρα ο Κέμκα υπέφερε στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων του επειδή αρνήθηκε να συμβιβαστεί» αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο Just Transferred: The Untold Story of Ashok Khemka το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο οποίο ο ευσυνείδητος υπάλληλος έμεινε στην ίδια θέση ήταν 19 μήνες και το μικρότερο μόλις μια εβδομάδα.

Ο μέσος όρος παραμονής του στην ίδια θέση υπολογίστηκε σε περίπου έξι μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2019 περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς είχαν δωροδοκήσει είτε αστυνομικό είτε κρατικό υπάλληλο.

Η σπουδαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε ο Κέμκα ήταν το 2012 όταν ακύρωσε μια παράτυπη συμφωνία για αγορά γης από τον γαμπρό της επικεφαλής του κόμματος της Σόνια Γκάντι.

Ο Κέμκα αυτή την περίοδο «σαπίζει» σε τμήματα αρχαιολογίας στην πολιτεία Χαριάνα.

Εκτός από τον ίδιο μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρια που υπέστησαν τα προηγούμενα 26 χρόνια και τα μέλη της οικογένειά τους λόγω των συχνών μετακομίσεων με τα παιδιά του να έχουν υποχρεωθεί να φοιτήσουν σε τόσα πολλά σχολεία ώστε αυτός να έχει χάσει πλέον τον λογαριασμό.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Αίλυννας

Ωραίος τίτλος... Δεν μας λέτε όμως αν οι μεταθέσεις γίνονταν επειδή δεν τον ήθελαν ή γιατί ήθελαν και άλλοι τις υπηρεσίες του...

B.N.

Στην Ελλάδα ακόμη και τους καλούς τους αφομοιώνει το σύστημα και χαλάνε. Οι σωστοί για μην έχουν προβλήματα από τους υπόλοιπους χαλάνε και αυτοί, η δεν ασχολούνται για μην έχουν το πρόβλημα της μετάθεσης. Παντού τα ίδια αντί να βραβεύουν τους καλούς τους τιμωρούν.

Alexios13

Κλεψτε όσο μπορειτε τούς Κλέφτες. ΔΙΔΑΓΜΑ

ξυπνιος

πολυ βλακας

Zizel

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά από εσένα τον "ξύπνιο."

RudeCitizen

Οταν εχεις 99 κλεφτες και 1 τιμιο, ποιος νομιζετε θα ειναι το προβλημα..;

Εδώ όλα καλά

Οι έντιμοι με τους ανέντιμους συμβιώνουν αρμονικά στο ίδιο γραφείο .

Q

Μονο η σαπιλα επιβιωνει σ'αυτον τον κοσμο, γι'αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο.

Δημητράκης

''Πιο ψηλά κύριε Μαγγάνα...πιο ψηλά!!!'' Ποιός δεν θυμάται τις διώξεις κατά του ευσυνείδητου εφοριακού Μαγγάνα,που υποδυόταν ο μέγας Βέγγος σε παλιά Ελληνική ταινία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης