Κορωνοϊός: Βαρβαρότητες Κινέζων αξιωματούχων - Εκτελούν κατοικίδια για «να μην εξαπλωθεί ο ιός»

Κορωνοϊός: Βαρβαρότητες Κινέζων αξιωματούχων - Εκτελούν κατοικίδια για «να μην εξαπλωθεί ο ιός»

Εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα κυκλοφορούν για άλλη μια φορά, με Κινέζους αξιωματούχους να ψάχνουν για κατοικίδια σε σπίτια πολιτών και να τα εκτελούν - Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να «περάσει» στα ζώα

kina_ios
Επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα πραγματοποιούν Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε χωριά της επαρχίας Λονγκσάν στη νοτιοδυτική περιφέρεια Σικουάν και αναζητούν κατοικίδια, με σκοπό να τα εκτελέσουν, ώστε να «εμποδίσουν την εξάπλωση της επιδημίας».

Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε ομάδα ακτιβιστών κι ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο κορωνοϊός μπορεί να «περάσει» στα ζώα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι φόβοι πως αυτό το ενδεχόμενο ήταν υπασρκό, ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα, όταν ένας Κινέζος ειδικός του τομέα Υγείας, υποστήριξε πως τα ζωά πρέπει, επίσης, να τεθούν σε καραντίνα, κατά τη διάρκεια της «επέλασης» του κορωνοϊού.




Σύμφωνα με όσα τόνισε η ακτιβιστική οργάνωση, η επιχείριση κατά των κατοικιδίων ξεκίνησε από τον γραμματέα του Κομμουνιστικού κόμματος, που βρίσκεται στη Λονγκσάν, ενώ διάφορα «σκληρά» βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, παρουσιάζουν τους αξιωματούχους να συγκεντρώνουν και να μεταφέρουν νεκρά σκυλιά μέσα στις καρότσες φορτηγών.

Κλείσιμο

«Σταματήστε να θανατώνετε ζώα εν μέσω επιδημίας. Εφαρμόστε το νόμο με πολιτισμένο τρόπο» αναφέρουν οι ακτιβιστές, τη στιγμή που η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, προέτρεψε τους Κινέζους αξιωματούχους να μην χρησιμοποιούν το ξέσπασμα του κορωνοϊού «σαν δικαιολογία για να κακομεταχειρίζονται τα ζώα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης