Στο στόχαστρο και πάλι η «Victoria's Secret» για την οικολογική της πολιτική

Στο στόχαστρο και πάλι η «Victoria's Secret» για την οικολογική της πολιτική

Μετά από μια σειρά επικρίσεων, η αμερικανική εταιρεία πλέον αντιμετωπίζει και την οργή των οικολόγων - Εντοπίστηκαν εσώρουχα σε κάδο απορριμμάτων, τη στιγμή που η βιομηχανία της μόδας κατηγορείται ότι δημιουργεί πολλά απόβλητα

20420213
Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τους οικολόγους, άνοιξε η Victoria's Secret, καθώς εκατοντάδες εσώρουχα της εταιρείας βρέθηκαν πεταμένα σε κάδο απορριμάτων, κοντά σε κατάστημα της φίρμας του Κολοράντο, που έχει βάλει πρόσφατα λουκέτο.

Ο εντοπισμός των πεταμένων εσωρούχων έρχεται σε μία περίοδο που η βιομηχανία μόδας βρίσκεται στο στόχαστρο για τα υπερβολικά επίπεδα αποβλήτων που παράγει, κι ενώ η Victoria's Secret ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα, μετά από καταγγελίες για μπούλινγκ στο προσωπικό και μισογυνισμό.

Τα εσώρουχα εντοπίστηκαν από κάτοικο του Κολοράντο, που διαμένει ακριβώς πάνω από το μαγαζί που στεγαζόταν η μάρκα.

«Πρέπει να ήταν εκατοντάδες σουτιέν και σκέφτηκα “τι ξόδεμα”» είπε στο αμερικανικό δίκτυο 9News, που αποκάλυψε την ιστορία.

Εκπρόσωπος της Victoria's Secret ζήτησε συγγνώμη. «Λυπούμαστε για το πώς αυτό ενδέχεται να φαίνεται. Επειδή αυτό το κατάστημα κλείνει, καταστρέψαμε δείγματα από τα προϊόντα μας, μεταξύ αυτών και σουτιέν από τα δοκιμαστήρια. Όλα τα υπόλοιπα είδη πήγαν σε άλλα καταστήματα».

«Μπελάδες» για την εταιρεία

Η αποκάλυψη των πεταμένων εσωρούχων έρχεται να προστεθεί στην έρευνα των New Tork Times νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που εντόπισε «εκτεταμένο μπούλινγκ και παρενόχληση εργαζομένων και μοντέλων», κάτι για το οποίο η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη της.

Τον περασμένη Αύγουστο, ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ παραιτήθηκε, μετά το σχόλιό του ότι η εταιρεία δεν θα διαλέξει μοντέλα διεμφυλικά ή plus-size «επειδή το σόου είναι φαντασία» κι ενώ τον Νοέμβριο, η φίρμα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την ετήσια πασαρέλα, μετά και τη βουτιά σε πωλήσεις.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ομίλου που υπάγεται η Victoria's Secret έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις για στενούς δεσμούς με τον Τζέφρι Έπσταϊν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης