Brexit: Τα βρετανικά λουκάνικα και μπιφτέκια δεν θα μπορούν να εξάγονται ελεύθερα στην ΕΕ

brexit_neo

Όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος για το Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, η Βρετανία θα βρεθεί εκτός της ζώνης ελεύθερου εμπορίου και τα ζωικής προέλευσης προϊόντα της θα χρειάζονται ειδικές άδειες, ενώ θα υφίστανται τελωνειακούς ελέγχους στην ΕΕ και τη Βόρειο Ιρλανδία

Οι Βρετανοί παραγωγοί δεν θα είναι σε θέση να εξάγουν προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος, όπως λουκάνικα ή μπιφτέκια, στην Ευρώπη μετά το Brexit, εκτός εάν διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό υγιεινών συνθηκών παραγωγής της ΕΕ, το οποίο σήμερα δεν υφίσταται στη χώρα, ανακοίνωσε η Ένωση Επεξεργαστών Κρέατος της Βρετανίας (BMPA).

Όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος για το Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, η Βρετανία θα βρεθεί εκτός της ζώνης ελεύθερου εμπορίου και τα ζωικής προέλευσης προϊόντα της θα χρειάζονται ειδικές άδειες και θα υφίστανται τελωνειακούς ελέγχους στην ΕΕ και τη Βόρειο Ιρλανδία -- η οποία θα παραμείνει στη ζώνη εμπορίου της Ένωσης. Γεγονός που θα στοιχήσει απώλειες ισοδύναμες με 8,2 δισεκ. λίρες στη βιομηχανία επεξεργασμένου κρέατος, της οποίας 75-90% των εξαγωγών προορίζονται σε χώρες της ΕΕ, τονίζει η ίδια επαγγελματική ένωση.

«Ο κόσμος τείνει να το λησμονεί πως έως σήμερα δεν 'εξάγουμε' κάτι στην Ευρώπη, απλώς στέλνουμε διάφορα πράγματα. Αυτή τη στιγμή απλώς τα βάζεις μέσα σε ένα φορτηγό και τα στέλνεις. Στο μέλλον θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένη νομοθεσία», τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΒΜΡΑ Ρίκ Άλεν.

Η ΒΜΡΑ τονίζει ωστόσο πως το απαιτούμενο πιστοποιητικό της ΕΕ δεν υπάρχει ακόμη και πως η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιτύχει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τις νέες ρυθμίσεις που θα διέπουν τις σχέσεις των δύο πλευρών στο μέλλον. Όπως τόνισε ο Άλεν, η Ένωσή του έχει επισημάνει το πρόβλημα τούτο ήδη από το περασμένο φθινόπωρο.

«Είναι κάτι που πρέπει να ρυθμισθεί και κάτι που η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευθεί. Αυτό που αισθανόμαστε τώρα είναι πως δεν το βάζουν μπροστά και δεν ρυθμίζουν κάποιες από τις διαδικασίες που χρειαζόμαστε. Δείχνουν βέβαια σπουδή στο να λένε στις επιχειρήσεις: πρέπει να ετοιμάζεσθε γιατί δεν πρόκειται να έχουμε την ειδική αυτή ρύθμιση με την Ευρώπη».

Απαντώντας στα σχόλια της ΒΜΡΑ, ο εκπρόσωπος του τομέα τροφίμων DEFRA δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν λουκάνικα και να συναλλάσσονται με τους ίδιους όρους που ισχύουν σε όλους τους τομείς της ΕΕ κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Οι μελλοντικές εμπορικές ρυθμίσεις μετά το πέρας του έτους θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική οικονομική συνεργασία μας με την Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Μην ξεχνατε!

Και 2 αυγα Τουρκιας...Τωρα; Δεν θα εχουμε Iνγκλισσσσς Μπρεικφαστττ; Φτου...

Ε.Ε.Π

Ένας Βρετανός κτηνοτρόφος αποφασίζει να μάθει στο γιό του , μετά το brexit ,πώς δουλεύει η καθαρά Εγγλέζικη πλέον μηχανή που φτιάχνει τα λουκάνικα. Ένα πρωί λοιπόν, φωνάζει το γιο του και του λέει: Παιδί μου, σε αυτό εδώ το μηχάνημα βάζουμε ολόκληρα μοσχάρια και κάνοντας μια μεγάλη διαδικασία αυτά σε λίγο θα γίνουν μεγάλα λουκάνικα. Του δείχνει τις λεπτομέρειες και τον ρωτάει αν έχει απορίες. Κι ο μικρός Εγγλέζος λέει: Πατέρα, ωραίο αυτό το δικό μας μηχάνημα αλλά δεν υπάρχει Βρετανικό μηχάνημα που να του βάζεις λουκάνικα και να σου βγάζει ολόκληρα μοσχάρια; Παιδί μου, τέτοιο μηχάνημα μόνο η μάνα σου και η βασίλισσα έχουν...

...

I had had a terrible itching down below...Now I am relieved.Yes indeed

***

You are a moron. Indeed..

Wünsche euch alles gute...

Εγώ σαν Γερμανός νά δεις, αλλά έχει και ένα καλό αυτή η υπόθεση αυτή, μπας και μπορέσουμε να γλιτώσουμε μια και καλή από τo BSE που σας δέρνει.Λαός που τρώει πατάτες τηγανητές με Ξύδι!! Τι περιμένεις??

Σακης

Αρχισε η προπαγανδα παλι...λουκσνικα και μπιφτεκια...τι αλλο θα σκεφτουν οι ´περιουσιοι´ για να βαλουν εμποδια;;;

είσαι κολλημένος

Ποιά εμπόδια να βάλουν; ΕΓΙΝΕ! ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ! Τί ισχύει μας λένε

kyriakos

Μην γράφετε ότι οι ουγκανοι τον ήπιαν. Δεν αρέσει στους αληταραδες των καφενείων.

Έφη

Γιατί έτρωγε κανείς βρετανικά κρέατα και μπιφτέκια; Δεν νομίζω....

Αλλελουϊας

σημαντικοτατη ειδηση και σοβαρος τίτλος. Πρεπει να λυθει αμεσα το θεμα με τα λουκανικα. Πως θα ζησουμε με δασμολογημενα λουκανικα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης