Σάλος στη Βρετανία - Σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον: Χαμηλό το IQ του μέσου μαύρου Αμερικανού

Σάλος στη Βρετανία - Σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον: Χαμηλό το IQ του μέσου μαύρου Αμερικανού

Ο Άντριου Σαμπίσκι προσελήφθη από το γραφείο του Τζόνσον, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα καθήκοντά του - Τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής αντισύλληψης - Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον

boris_main5
Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσληψη ενός συμβούλου που έχει μιλήσει για τα οφέλη της υποχρεωτικής αντισύλληψης και έχει δηλώσει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως ο μαύρος πληθυσμός στις ΗΠΑ έχει χαμηλότερο IQ από αυτό των λευκών.

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Άντριου Σαμπίσκι προσελήφθη από το γραφείο του Τζόνσον, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα καθήκοντά του. Ο διορισμός του επικρίθηκε σφόδρα από τη βρετανική αντιπολίτευση, αφού η εφημερίδα Mail on Sunday αποκάλυψε τις επίμαχες δηλώσεις του που χρονολογούνται από το 2014 και το 2016.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να συζητήσει το θέμα του διορισμού του Σαμπίσκι όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους. Δεν επιβεβαίωσε ούτε τη φύση του ρόλου του ούτε σχολίασε τις απόψεις του.

Νωρίτερα, φέτος, ο σύμβουλος του Τζόνσον Ντόμινικ Κάμινγκς είχε απευθύνει ένα ασυνήθιστο κάλεσμα για «αλλόκοτους και απροσάρμοστους με παράξενες επιδεξιότητες» προκειμένου να βοηθήσουν να έλθουν νέες ιδέες στη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Σαμπίσκι φαίνεται πως προσελήφθη σε αυτό το πλαίσιο και περιγράφει τον εαυτό του ως έναν «απίστευτο άνθρωπο που κάνει προβλέψεις». Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Σαμπίσκι απευθυνόμενο σε εκείνον μέσω του mail του που συνδέεται με το προφίλ του στο Twitter και μέσω του ιστότοπου LinkedIn. Δεν πήρε απάντηση.

Επιπροσθέτως των αναρτήσεών του σχετικά με την αντισύλληψη, την ευφυΐα σε σχέση με τη φυλή, ο Σαμπίσκι μίλησε, επίσης, για τα οφέλη της γενετικής επιλογής σε μια συνέντευξη του 2016 για την ψηφιακή έκδοση Schools Week.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τζόνσον αρνήθηκε επανειλημμένως να σχολιάσει εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός συμμερίζεται τις απόψεις του Σαμπίσκι, επισημαίνοντας μονάχα ότι οι απόψεις του Μπόρις Τζόνσον είναι ευρέως γνωστές.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε την απόλυση του Σαμπίσκι. «Πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Εργατικών Τζον Τρίκετ.

Η Καρολίν Νοκς, μια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Δεν τον γνωρίζω (τον Σαμπίσκι)… όμως δεν νομίζω ότι θα ταιριάξουμε… δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τις απόψεις που εκφράζει».

«Το IQ του μαύρου βρίσκεται  στο τυπικό όριο της ήπιας νοητικής υστέρησης»

Ο χρήστης ενός λογαριασμού στο όνομα του Σαμπίσκι απαντούσε το 2014 σε μια ανάρτηση σε μπλογκ που είχε γράψει ένας Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος συζητούσε το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών στις ΗΠΑ:

«Εάν το IQ του μέσου μαύρου Αμερικανού (στην καλύτερη εκτίμηση βάσει των στοιχείων ενός αιώνα) βρίσκεται γύρω στο 85, σε σύγκριση με το IQ του μέσου λευκού Αμερικανού που ανέρχεται σε 100, τότε εάν το IQ κατανέμεται κανονικά (κάτι που ισχύει), τότε θα δείτε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μαύρων από ποσοστό άσπρων στο φάσμα των IQ κάτω από το 75 ή χαμηλότερα, οπότε βρισκόμαστε στο τυπικό όριο της ήπιας νοητικής υστέρησης».

«Αυτό εξηγεί φειδωλά τα υψηλότερα ποσοστά διάγνωσης για τους μαύρους αναφορικά με τη "νοητική υστέρηση". Απλά αποτελεί συνέπεια της κανονικής κατανομής της γνωστικής ικανότητας, διότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων».

Το 2016, απαντώντας σε μια ανάρτηση του Κάμινγκς, ένας λογαριασμός στο όνομα του Σαμπίσκι γράφει:

«Ένας τρόπος για να αποφύγεις τα προβλήματα των απρογραμμάτιστων εγκυμοσυνών, που δημιουργούν πολίτες μιας μόνιμης χαμηλότερης τάξης, θα ήταν να επιβληθεί νομικά η καθολική πρόσληψη μακροχρόνιας αντισύλληψης κατά την έναρξη της εφηβείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης