Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στη στρατιωτική βάση του Σαν Ντιέγκο

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στη στρατιωτική βάση του Σαν Ντιέγκο

Οι δύο μολυσμένοι ήταν ανάμεσα στους 232 που είχαν μεταφερθεί από την πόλη Ουχάν - «Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο εντός των εγκαταστάσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του CD

sandiego_base
Δεύτερο κρούσμα πολίτη που έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό COVID-19 που έχει προκαλέσει εκατόμβες νεκρών στην Κίνα, εντοπίστηκε την Πέμπτη στη στρατιωτική βάση του Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών στις ΗΠΑ στους 14.

Ο ασθενής ήταν ανάμεσα τους 232 που μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο από την πόλη Ουχάν της Κίνας και βρίσκονταν σε καραντίνα από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία που εξέτασε τους δύο ασθενείς, αποφάνθηκε ότι είχαν κολλήσει από το διάστημα που ήταν στην Κίνα.

Οι δύο ασθενείς είχαν μεταφερθεί με διαφορετικά αεροπλάνα και είχαν εγκατασταθεί σε διαφορετικές κατοικίες μέσα στη βάση Marine Corps Air Station Miramar.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο εντός των εγκαταστάσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του CDC.

Ως σήμερα, επτά κρούσματα του κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, δηλαδή τα μισά από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, κανένα από τα οποία δεν ήταν μοιραίο.

Σε δύο από τα κρούσματα, ο ιός πιστεύεται ότι μεταδόθηκε από τον έναν ασθενή στον άλλο στις ΗΠΑ: πρόκειται σε αμφότερες τις περιπτώσεις για παντρεμένα ζευγάρια, το ένα μέλος των οποίων είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και μόλυνε το άλλο εν αγνοία του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης