Κορωνοϊός: Τέσσερις εταιρείες μελετούν εμβόλιο - Σε ένα με ενάμισι χρόνο ο πρώτος εμβολιασμός

Κορωνοϊός: Τέσσερις εταιρείες μελετούν εμβόλιο - Σε ένα με ενάμισι χρόνο ο πρώτος εμβολιασμός

Σε τρεις με τέσσερις μήνες ενδέχεται να γίνει η πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο - Ελέγχονται και όλα τα υπάρχοντα φάρμακα που αντιμετωπίζουν παρόμοια συμπτώματα

coro_vaccine
Τέσσερις διαφορετικές εταιρείες συμμετέχουν στην κούρσα για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα αντιμετωπίσει τον νέο φονικό κορωνοϊό που ξέσπασε στην Κίνα, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 1.000 ανθρώπων.

Σε δήλωσή της, η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Παγκοσμίου Οργανισμούν Υγείας, Soumya Swaminathan, δήλωσε ότι οι τέσσερις εταιρείες εργάζονται στον μέγιστο βαθμό αποδοτικότητας και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν σε διάστημα τριών ή τεσσάρων μηνών, μία ή δύο από τις εταιρείες, να φτάσουν στο επίπεδο της πρώτης δοκιμής στον άνθρωπο.

Ωστόσο, η ευρύτερη χρήση ενός αποδοτικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, αναμένεται, αν όλα εξελιχθούν σωστά στην έρευνα, να ξεκινήσει σε ένα ή ενάμισι χρόνο, τόνισε η επικεφαλής του επιστημονικού τιμ του ΠΟΥ.

Οι ερευνητικές ομάδες, ωστόσο, δεν μελετούν μόνο προς την κατεύθυνση ενός νέου φαρμάκου, καθώς ήδη δοκιμάζονται τα υπάρχοντα φάρμακα που αντιμετωπίζουν ανάλογα συμπτώματα, ώστε να ελεγχθούν αν κάποιο ή κάποια από αυτά, είναι δραστικά απέναντι στον COVID-19.

Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και την εφαρμογή του όποιου φαρμάκου εγκριθεί, οι υγειονομικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ιδιαίτερα δε στην Κεντρική Κίνα, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία.

Μέχρι τώρα και πριν τον απολογισμό των κινεζικών αρχών για την Τετάρτη, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.117 άνθρωποι, άλλοι 45.206 έχουν νοσήσει, ενώ έχουν ανακάμψει 5.123 ασθενείς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κλείσιμο
coro_map
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης