Κορωνοϊός: Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν νέο εμβόλιο στα ποντίκια

Κορωνοϊός: Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν νέο εμβόλιο στα ποντίκια

Οι επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου ελπίζουν ότι η έρευνα σχετικά με τη νόσο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίου - «Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, η οποία θα διαρκέσει μερικούς μήνες, μπορεί να ξεκινήσει αμέσως δοκιμή αποτελεσματικότητας στους ανθρώπους», τονίζει ερευνητής

koron
Ομάδα Βρετανών επιστημόνων στο Imperial College του Λονδίνου ξεκίνησε δοκιμές εμβολίου σε ποντίκια για τον κορωνοϊό.

«Δοκιμάσαμε το εμβόλιο που δημιουργήσαμε σε ποντίκια», δήλωσε ο ερευνητής Πολ ΜακΚέι στο Λονδίνο, σε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να δούμε την ανταπόκριση που είχε στα ποντίκια, στο αίμα τους, την αντίδραση αντισωμάτων τους στον κορονοϊό», προσθέτει.

Οι επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου ελπίζουν ότι η έρευνα σχετικά με τη νόσο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Ελπίζουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα πάρουν αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο σε ανθρώπινες κλινικές μελέτες και αυτός είναι ο προσωπικός μας στόχος», εξηγεί ο ΜακΚέι.

«Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, δηλαδή η δοκιμή - η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες - μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μια δοκιμή αποτελεσματικότητας στους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ΜακΚέι.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης