ΗΠΑ: Τα ξίφη τους διασταυρώνουν Μπούτιτζετζ και Σάντερς στο Νιού Χαμσάιρ

ΗΠΑ: Τα ξίφη τους διασταυρώνουν Μπούτιτζετζ και Σάντερς στο Νιού Χαμσάιρ

Σήμερα οι προκριματικές εκλογές στο Νιού Χαμσάιρ - Μέχρι το 1992 κανείς υποψήφιος Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός δεν πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου χωρίς να κερδίσει πρώτα τις εκλογές αυτές

butigeg
Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο Νιού Χαμσάιρ, την πολιτεία που μετά την Αϊόβα ψηφίζει για την ανάδειξη του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών .

Μέχρι το 1992 κανείς υποψήφιος Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός δεν πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου χωρίς να κερδίσει πρώτα τις εκλογές στο Νιού Χαμσάιρ.

Ανάμεσα στους επτά συνολικά υποψηφίους, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, νικητής θα είναι είτε ο 38χρονος Πιτ Μπούτιτζετζ , δήμαρχος από την Ινδιάνα είτε ο 78χρονος Γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν ανατροπή ή έκπληξη του αποτελέσματος αφού καθοριστικός είναι ο ρόλος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ή όσων θέλουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πληθυσμός της πολιτείας του Νιού Χαμσάιρ ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, συνολικά υπάρχουν εγγεγραμμένοι 276.383 Δημοκρατικοί, 288.464 Ρεπουμπλικάνοι ενώ 415.871 δηλώνουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα.

Η προσπάθεια και η αγωνία των υποψηφίων τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας, κορυφώνεται με τους συνεργάτες τους να επιδίδονται σε ομαδικές τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα.

Πάντως, η σημερινή ψηφοφορία στο Νιού Χάμσαιρ θα είναι μία καλή ευκαιρία για να επιστρέψουν δυναμικά στην κούρσα η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προκριματικές της Αιόβα και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που ήρθε τέταρτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης