Η Ρωσική εκκλησία ζητά να σταματήσουν οι αγιασμοί σε πυρηνικά όπλα!

Η Ρωσική εκκλησία ζητά να σταματήσουν οι αγιασμοί σε πυρηνικά όπλα!

Μολονότι η ευλογία πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών και καλάσνικοφ θεωρείται επιτρεπτή

priest-ier
Δεύτερες σκέψεις υπάρχουν πλέον στους κόλπους της Ρωσικής εκκλησίας για την πρακτική των αγιασμών σε πυρηνικά όπλα.

Στις αρχές της εβδομάδας η Ρωσική εκκλησία παρουσιάσε ένα προσχέδιο ανακοίνωσης με την οποία μολονότι υπογραμμίζει τον ρόλο του αγιασμού στους Χριστιανούς που «προστατεύουν την πατρίδα» και «υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία» στη συνέχεια εξέφραζε προβληματισμό για την τακτική της ευλογίας όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι Ρώσοι συχνά καλούν ιερείς να ευλογίσουν από αυτοκίνητα μέχρι διαμερίσματα ή τα διαστημόπλοια Σογιούζ πιστεύωοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν τη Θεία βοήθεια.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οι ιερείς ξεκίνησαν να ευλογούν στρατιώτες, μαχητικά αεροπλάνα, πολεμικά πλοία έως και καλάσνικοφ και βαλλιστικούς πυραύλους.

Στο έγγραφο, πάνω στο οποίο καλούνται να τοποθετηθούν οι πιστοί, σημειώνεται ότι «η ευλογία κάθε τύπου όπλου η χρήση του οποίου μπορεί να προκαλέσει τεράστιο αριθμό θυμάτων, συμπεριλαβμανομένων όπλων μαζικής καταστροφής θα πρέπει να αφαιρεθεί από την ιερατική πρακτική».

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Ρωσικής εκκλησίας με τον ρωσικό στρατό είναι πολύ στενές και έγιναν στενότερες με την απόφαση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να επιβλέπει την κατασκευή ενός τεράστιου καθερδικού ναού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στα περίχωρα της Μόσχας με τα εγκαίνια να προγραμματίζονται στις 9 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία εορτάζεται η νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων επί των Γερμανών Ναζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης