Κορωνοϊός: Στα 61 τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο με τους 3.700 επιβάτες στην Ιαπωνία

Κορωνοϊός: Στα 61 τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο με τους 3.700 επιβάτες στην Ιαπωνία

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό άλλων 41 κρουσμάτων - Εκατοντάδες ακόμα επιβάτες περιμένουν για ιατρικό έλεγχο

japan_yokohama
Στιγμές απόλυτου πανικού και χάους εκτυλίσσονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα ανοιχτά της πόλης Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν επιπλέον 41 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο πλοίο, ανεβάζοντας τον αριθμό στη σχετική λίστα, στους 61.

Η κατάσταση στο κρουαζιερόπλοιο δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά τις επόμενες ημέρες. Τα συνεργεία ελέγχου στο πλοίο έχουν να εκτιμήσουν την κατάσταση εκατοντάδων ανθρώπων ακόμα, ενώ η παραμονή ακόμη και εκείνων που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, σε έναν χώρο με τόσους αρρώστους, καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, πιθανόν στο σύνολο των επιβατών.

Την ίδια στιγμή στην Κίνα καταγράφηκε νέο ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς στη νεκρική λίστα του νέου κορωνοϊού προστέθηκαν άλλοι 73 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 636, ενώ πάνω από 31.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη την κινεζική επικράτεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης