Δίκη Τραμπ: 135 ημέρες έντονης κομματικής αντιπαράθεσης, 17 καταθέσεις μαρτύρων, 28.000 σελίδες εγγράφων

Δίκη Τραμπ: 135 ημέρες έντονης κομματικής αντιπαράθεσης, 17 καταθέσεις μαρτύρων, 28.000 σελίδες εγγράφων

Η έρευνα κατέδειξε τα όσα συνέβαιναν εσωτερικά στον Λευκό Οίκο - Ο Τραμπ παρακολούθησε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Γερουσία μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε μία τραπεζαρία του Λευκού Οίκου

22243729
Της χθεσινής αθώωσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την Γερουσία, προηγήθηκαν 135 ημέρες έντονης κομματικής διαμάχης, 17 καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και περισσότερες από 28.000 σελίδες εγγράφων και καταθέσεων.

Η έρευνα κατέδειξε τα όσα συνέβαιναν εσωτερικά στον Λευκό Οίκο και την προσπάθειά του να εξασφαλίσει έρευνα από την ουκρανική κυβέρνηση κατά του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, σε μία περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος Τραμπ επιδιώκει την επανεκλογή του.

Ωστόσο, ενώ κάποιος μπορεί να αποδώσει το τελικό αρνητικό για τους Δημοκρατικούς αποτέλεσμα στην βιασύνη τους, αλλά και στην δυστροπία του προέδρου Τραμπ, η έρευνα στο σύνολό της απέδωσε ελάχιστες άμεσες αποδείξεις για τα όσα συνέβησαν στο Οβάλ Γραφείο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ψήφισε για την παραπομπή Τραμπ τον Δεκέμβριο, χωρίς να λάβει καταθέσεις από τους βοηθούς του, οι οποίοι συνεργάζονται άμεσα μαζί του, μετά τις οδηγίες που τους έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος να μην συνεργαστούν με την έρευνα.

Η Γερουσία τον αθώωσε χθες, χωρίς να λάβει καταθέσεις μαρτύρων από το άμεσο περιβάλλον των συνεργατών του.

Ο Τραμπ παρακολούθησε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Γερουσία μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε μία τραπεζαρία του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρακολούθησε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Γερουσία μαζί με υψηλόβαθμους συμβούλους του σε μία τραπεζαρία του Λευκού Οίκου, την οποία και χρησιμοποιεί ως έναν χώρο προσωπικής περισυλλογής, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα απευθύνει ένα διάγγελμα προς το έθνος σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα Ουάσιγκτον, 20:00 ώρα Ελλάδος) “παρουσιάζοντας τη ΝΙΚΗ της χώρας μας στην Απάτη της παραπομπής!”

Στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ ανάρτησε ένα βίντεο παρουσιάζοντας συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας του για μελλοντικές εκλογές από το 2024 και μετά που τελείωναν με το σύνθημα “Trump 4EVA” (Τραμπ για ΠΑΝΤΑ).

Πάντως, το αμερικανικό Σύνταγμα περιορίζει την εκλογή των Αμερικανών προέδρων σε δύο συναπτές τετραετείς θητείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης