Τραγωδία στην Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί από τη διπλή χιονοστιβάδα - Ανάμεσά τους και 33 διασώστες

Τραγωδία στην Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί από τη διπλή χιονοστιβάδα - Ανάμεσά τους και 33 διασώστες

Σύμφωνα με τις αρχές, 33 διασώστες έχασαν τη ζωή τους, 53 τραυματίστηκαν ενώ άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι από τη δεύτερη χιονοστιβάδα - Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη χιονοστιβάδα

tur123
Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα και όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες αναζητώντας επιζώντες.



Σύμφωνα με τις αρχές, 33 διασώστες έχασαν τη ζωή τους, 53 τραυματίστηκαν ενώ άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι.

RAW VIDEO : TURKEY AVALANCHE WIPES OUT RESCUE TEAM 33 DEAD !!!


Κλείσιμο
Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο απολογισμός πιθανόν να επιβαρυνθεί. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή παγιδευμένοι δεν είναι γνωστός.

Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μίνιμπας. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Στην συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Avalanche in Turkey Wipes Out Rescue Team, 31 people dead


Οι έρευνες είχαν διακοπεί την νύκτα για λόγους ασφαλείας και επανελήφθησαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης