Νάνσι Πελόζι: Ο εφιάλτης του Τραμπ είναι γένους θηλυκού

Νάνσι Πελόζι: Ο εφιάλτης του Τραμπ είναι γένους θηλυκού

Κρατάει χρόνια αυτή η... κόντρα μεταξύ Πελόζι και Τραμπ - Ποια είναι η 52η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

000_1OP6NI
Η πισώπλατη μαχαιριά της σιδηράς κυρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σκίζοντας δημοσίως την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους δεν ξάφνιασε πολλούς.

Στο παρελθόν οι δυο τους έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγα... γαλλικά με την Πελόζι να κάνει λόγο για κλονισμένη υγεία του προέδρου και ο ίδιος να την αποκαλεί «τριτοκλασάτη πολιτικό».

Έπειτα από την έγκριση ψηφίσματος από την Βουλή των Αντιπροσώπων το οποίο καταδικάζει την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, η Πελόζι δήλωσε ότι «είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, ήταν θλιβερό»…

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – περισσότεροι από 2 προς 1 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο πρόεδρος έκανε – πιθανόν τον κλόνισε. Επειδή ήταν ταραγμένος από αυτό», τόνισε η Πελόζι σε δημοσιογράφους. Κι έγινε ακόμα πιο περιγραφική και γλαφυρή λέγοντας για τον Τραμπ: «Προσεύχομαι για τον Τραμπ όλη την ώρα… Προσεύχομαι για την ασφάλειά του και την οικογένειά του. Τώρα πρέπει να προσευχηθούμε και για την υγεία του. Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ τη χαρακτήρισε «τριτοκλασάτη πολιτικό».

Σήμερα η Πελόζι πήρε την εκδίκησή της. Έσκισε επιδεικτικά το έγγραφο που βρισκόταν στα χέρια της με τον φακό να καταγράφει το απίστευτο στιγμιότυπο.

Watch Nancy Pelosi Rip Up Copy Of President Donald Trump’s State Of The Union Speech | NBC News


Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε τη σιβυλλική απάντηση: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».

Ποια είναι η Νάνσι Πελόζι

Κλείσιμο
Η 52η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι χειμαρρώδης στο λόγο της. Γενικά δεν μασάει τα λόγια της. Η Πελόζι, μητέρα πέντε παιδιών, παιδί ιταλο-αμερικανικής οικογένειας, γεννήθηκε στο 1940 στη Βαλτιμόρη. Ο πατέρας της και ο αδελφός της υπήρξαν δήμαρχοι της γενέτειράς της.
pelosi

Πολιτικός καριέρας, εξελέγη πρώτη φορά με το Δημοκρατικό Κόμμα στο Σαν Φραντσίσκο το 2002 και διανύει την 17η συνεχόμενη θητεία της.

Η γυναίκα στην θέση αυτή κατάφερε να σπιλώσει την εικόνα του Αμερικανού προέδρου αποφασίζοντας την παραπομπή του Τραμπ με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παρεμπόδισης της κοινοβουλευτικής έρευνας.

Ο Τραμπ έχει κάθε λόγο να την μισεί διότι εκείνη έδωσε την εντολή για την έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή πρόταση μορφής σε βάρος του που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Trump snubs Pelosi handshake


Αφορμή υπήρξε το λεγόμενο ουκρανικό σκάνδαλο - αφορά σε πιέσεις στη κυβέρνηση του Κιέβου ώστε να βγάλει στη φόρα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα του γιου του πρώην αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν και υποψηφίου αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Τα λόγια της Πελόζι εναι σκληρά: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου...ο Τραμπ αποτελεί μία συνεχή απειλή για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε η ισχυρότερη γυναίκα στις ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ καταγγέλλει τεράστια απάτη και απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του.

Η Πελόζι πάντως διαφωνεί σε πολλά θέματα με τον Τραμπ όπως το τείχος των αμερικανομεξικανικών συνόρων, όμως το γεγονός ότι μία γυναίκα τον σέρνει στην Γερουσία. δύσκολα μπορεί να το χωνέψει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο γνωστός για τις σεξιστικές ατάκες του περιμένει τώρα την ετυμηγορία της Γερουσία. Η γυναίκα που τον στρίμωξε και απαξίωσε την ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους είναι μία μία γυναίκα ανεξάρτητη,επιτυχημένη, με ισχυρή προσωπικότητα προοδευτική , που έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση , τις σεξουαλικές μειονότητες, τη αποποινικοποίηση της κάνναβης. Πολλοί Δημοκρατικοί την τρέμουν. Για όσους την γνωρίζουν καλά, ήταν αναμενόμενο να ασκήσει κριτική στην σημερινή ομιλία Τραμπ κάνοντας λόγο για ένα μανιφέστο γεμάτο αναλήθειες». Ακόμη κι αν σύμφωνα με συνεργάτη της, το σκίσιμο της ομιλίας του Τραμπ δεν ήταν κάτι προαποφασισμένο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πελόζι κούναγε το κεφάλι της αποδοκιμαστικά σε διάφορα σημεία της ομιλίας του Τραμπ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επευφημούσαν ζωηρά τον πρόεδρο, ενώ οι Δημοκρατικοί παρέμεναν απαθείς, καθισμένοι στις θέσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης