Σεξουαλική παρενόχληση: «Οι γυναίκες καταγγέλλουν μόνο άσχημους άντρες» λέει ο πρόεδρος του Ισημερινού

Σεξουαλική παρενόχληση: «Οι γυναίκες καταγγέλλουν μόνο άσχημους άντρες» λέει ο πρόεδρος του Ισημερινού

Έντονες αντιδράσεις από την απίστευτη δήλωση του Λενίν Μορένο για τη σεξουαλική παρενόχληση – Μετά τον σάλο ο πρόεδρος του Ισημερινού ζήτησε συγγνώμη

22219226
Θέμα... αισθητικής είναι μάλλον για τον πρόεδρο του Ισημερινού Λενίν Μορένο το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος γυναικών, όπως δήλωσε τουλάχιστον σε επενδυτές, προκαλώντας σάλο από ακτιβιστές και οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών.

Σύμφωνα με τον Μορένο, οι άντρες απειλούνται από τις γυναίκες, λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης.

«(Οι γυναίκες) πολλές φορές με την παρενόχληση βασανίζουν άσχημους ανθρώπους. Δηλαδή, θεωρούν παρενόχληση όταν προέρχεται από έναν άσχημο. Όμως, εάν το πρόσωπο δείχνει όμορφο, σύμφωνα με τις δικές τους προδιαγραφές, δεν θεωρούν αναγκαστικά ότι είναι παρενόχληση» είπε μιλώντας σε επενδυτές στο λιμάνι της Γκουαγιακίλ,

Η δήλωσή του, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την έντονη οργή τόσο από ακτιβιστές όσο και από πολύ κόσμο.

Η Σολεδάδ Μουεντία, γερουσιαστής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι ο Μορένο «δικαιολογεί και αναπαράγει τη βία κατά των γυναικών. Δεν μπορείς να αστειεύεσαι με την παρενόχληση, τον βιασμό, τη γυναικοκτονία, το τράφικινγκ, τη σεξουαλική εκμετάλλευση... Τόποτα δεν δικαιολογεί εκφράσεις που μας θυματοποιούν εκ νέου».


Οργισμένη ήταν η ανάρτηση της οργάνωσης Women for Change. «Δεν είναι ότι όλα φαίνονται τώρα στις γυναίκες σαν παρενόχληση, είναι ότι μάτσο τύποι σαν εσένα ποτέ δεν θεώρησαν ότι είναι κακή η παρενόχληση».

Μετά τις αντιδράσεις, ο πρόεδρος του Ισημερινού προσπάθησε να απολογηθεί, λέγοντας με το σχόλιό του δεν ήθελε να υποβαθμίσει τη βία και την κακοποίηση. «Απολογούμαι εάν έγινε αντιληπτό με αυτόν τον τρόπο. Απορρίπτω τη βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές», έγραψε στο twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης