Κορωνοϊός: Η Βρετανία στηρίζει οικονομικά το Πεκίνο για την παρασκευή εμβολίου

Κορωνοϊός: Η Βρετανία στηρίζει οικονομικά το Πεκίνο για την παρασκευή εμβολίου

Μαζί με τον εφιάλτη του κορωνοϊού έρχεται η επιδημία της γρίπης των πτηνών

koronoios
Στο πλευρό της Κίνας βρίσκεται το Λονδίνο με την κυβέρνηση αλλά και τον φαρμακευτικό κολοσσό GlaxoSmithKline (GSK) να ανακοινώνουν ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η βρετανική κυβέρνηση θα προσφέρει το ποσό των 20 εκατομμυρίων λιρών για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα μπορέσει να βάλει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

Εκτός από τον εφιάλτη του κορωνοϊού, οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά και την επιδημία γρίπης των πτηνών «H5N1» που ξέσπασε σ΄ ένα αγρόκτημα.

«Η επιδημία ξεκίνησε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Σαογιάνγκ. Το αγρόκτημα διέθετε συνολικά 7.850 κοτόπουλα, από τα οποία τα 4.500 βρέθηκαν νεκρά » . Συνολικά, οι αρχές της Κίνας προχώρησαν προληπτικά στον σφαγιασμό 18 χιλιάδων κοτόπουλων, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ το 1997 προκαλώντας το θάνατο έξι ανθρώπων. Επανεμφανίστηκε το 2003 και έως το 2009, προκάλεσε στη Νοτιοανατολική Ασία 282 θανάτους σε συνολικά 15 χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης