Κορωνοϊός: «Σύντομες και σε μικρό κύκλο κηδείες» ζητούν οι κινεζικές αρχές

Κορωνοϊός: «Σύντομες και σε μικρό κύκλο κηδείες» ζητούν οι κινεζικές αρχές

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας της Κίνας προτρέπει τους συγγενείς θυμάτων του κορωνοϊού να προχωρούν σε αποτεφρώσεις σε στενό κύκλο, για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπολωση του ιού - Ακόμη, ζητά από ζευγάρια να καθυστερήσουν τους γάμους τους για να αποτρέψουν μεγάλες συγκεντρώσεις

koronaios_europe
Να προχωρούν στην καύση των νεκρών τους, σε «κλειστές» τελετές, χωρίς μεγάλη προσέλευση κόσμου, ώστε να περιοριοστεί η εξάπλωση του ιού, ζητούν οι κινεζικές Αρχές από τους πολίτεςπου έχασαν συγγενείς τους τις τελευταίες ημέρες από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας της Κίνας ανέφερε ότι οι κηδείες πρέπει να διεξάγονται «με απλό και γρήγορο τρόπο για να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων». Ακόμη, πρόσθεσε πως «το προσωπικό που χειρίζεται τις κηδείες πρέπει να φορά προστατευτικό εξοπλισμό και να διεξάγει ελέγχους θερμοκρασίας για να αποφευχθεί η περαιτέρω εμφάνιση λοιμώξεων». Ακόμη, παρότρυνε τα ζευγάρια να καθυστερήσουν τους γάμους τους για να αποτρέψουν μεγάλες συγκεντρώσεις.

Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας τόνισε ότι τα σώματα θα πρέπει να «καίγονται σε κοντινό σημείο και αμέσως», σύμφωνα με όσα ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ της Κίνας.

«Τα σώματα δεν πρέπει να ταφούν ή να μετακινηθούν μακριά από την περιοχή όπου πέθανε το άτομο», προσθέτουν οι αρχές.

Κλείσιμο
Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει από το ξέσπασμα του κοροναϊού, στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός είναι τώρα υψηλότερος από τον αντίστοιχο κατά τη διάρκεια της κρίσης του SARS, το 2002-03.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης