Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Βρετανία

Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Βρετανία

Πρόκειται για δύο μέλη της ίδιας οικογένειας

coronavirus_main
Δύο Κινέζοι τουρίστες, μέλη της ίδιας οικογένειας, είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία.

Στη διάρκεια των διακοπών τους στη Βρετανία, οι δύο Κινέζοι είχαν καταλύσει στο κεντρικό ξενοδοχείο «StayCity» στην περιοχή του Γιόρκ.

Παρά το γεγονός ότι, μόλις ένιωσαν αδιαθεσία την Τετάρτη το απόγευμα ενημέρωσαν την διεύθυνση του ξενοδοχείου, η μόνη κίνηση που έγινε ήταν να γίνει απολύμανση στο δωμάτιο τους, να απομακρυνθούν τα υπάρχοντά τους και να μπει λουκέτο μόνο στα κοντινά δωμάτια,όμως το ξενοδοχείο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του.

Οι βρετανικές αρχές διευκρινίζουν ότι, οι Κινέζοι ασθενείς βρίσκονταν ήδη στο βρετανικό έδαφος απολαμβάνοντας τις διακοπές τους με γκρουπ τουριστών και δεν ήταν από αυτούς που ταξίδεψαν σήμερα αεροπορικώς από την κινεζική πόλη Ουχάν με προορισμό τη Βρετανία.

Κλείσιμο
Οι Κινέζοι ασθενείς βρίσκονται σε καραντίνα και υποβάλλονται σε θεραπεία στο «Royal Victoria Infirmary» στο Νιουκαστλ από εξειδικευμένους ιατρούς.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τους δύο Κινέζους, οι οποίοι έμειναν τρία βράδια στο ξενοδοχείο «StayCity».

Οι αρχές ανησυχούν ότι μπορεί να έχουν μολύνει κι άλλους με τον κορονοϊό καθώς το ξενοδοχείο των 220 δωματίων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500 άτομα.

Οι δύο Κινέζοι νοσηλεύονται στο Royal Victoria Infirmary του Νιουκαστλ, μία από τις τέσσερις μονάδες του βρετανικού εθνικού συστήματος που είναι εξοπλισμένες για να αντιμετωπίζουν ασθενείς με μολυσματικές ασθένειες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης