Κοροναϊός: Οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Ουχάν θα χωρίζονται σε «χρώματα»

Κοροναϊός: Οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Ουχάν θα χωρίζονται σε «χρώματα»

Οι Γερμανοί υπήκοοι που θα επιστρέψουν από την πόλη Ουχάν της Κίνας θα χωρίζονται σε τρεις ομάδες (στους κόκκινους, τους πράσινους και τους κίτρινους) ανάλογα με την επικινδύνητα μόλυνσής του από τον κοροναϊό

kor12
Σήμερα ξεκινά η αεροδιακομιδή Γερμανών υπηκόων από την πόλη Ουχάν της Κίνας με τους επιβάτες να χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες μόλις φθάσουν στο γερμανικό έδαφος: στους κόκκινους, τους πράσινους και τους κίτρινους, ανάλογα με τον κίνδυνο μόλυνσης του κοροναϊού.

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία ναυλώνει Airbus το οποίο θα απογειώνεται από την Κολωνία και θα προσφέρει δέκα χιλιάδες προστατευτικές στολές στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας.

Σε πρώτη φάση οι Γερμανοί υπήκοοι θα φιλοξενηθούν σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας , το Airbus «Kurt Schumacher» αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα στη Κίνα . Μία ομάδα έξι ιατρών και αξιωματούχων της Πολεμικής Αεροπορίας θα ταξιδέψουν με την την συγκεκριμένη πτήση.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», to Airbus A310 θα μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων δέκα χιλιάδων προστατευτικών στολών , που θα παραλάβει ο κινεζικός Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, 90 Γερμανοί υπήκοοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στη Γερμανία και θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα της επιστροφής της. Η φοιτήτρια Πρεσλάβα Πέσκονα που είναι στην πόλη Ουχάν λέει στην γερμανική εφημερίδα «BILD»:

«Ήταν σαφές ότι έπρεπε να πληρώσω το εισιτήριο». Μόνο ένα πράγμα είναι σημαντικό, να φύγουμε από εδώ». 

Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι ότι, εάν οι γιατροί της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας εξετάσουν τους επιβάτες πριν από την αναχώρηση και εντοπίσουν ότι κάποιοι είναι φορείς του ιού, δεν θα τους επιτρέψουν να μπαίνουν στο αεροπλάνου.

Λόγω της περιόδου επώασης του ιού - περίπου 14 ημέρες, κατά την επιστροφή τους από την πόλη Ουχάν δεν θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα. Σε επιστολή της γερμανικής πρεσβείας διευκρινίζεται ότι:

Κλείσιμο
«Πρέπει να περιμένετε ότι η κινητικότητά σας θα περιοριστεί σημαντικά  τις πρώτες μέρες στη Γερμανία».

Το Airbus θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το Σάββατο και οι επιβάτες θα μεταφερθούν αρχικά στο «Ιατρικό Κέντρο Αξιολόγησης» το οποίο έχει σχεδιαστεί για 120 άτομα. Έχουν τοποθετηθεί συνολικά 50 κλίνες κι έχουν στηθεί οκτώ εξεταστήρια.

Εκεί οι επιβάτες θα χωριστούν σε τρία χρώματα. Τους κόκκινους που σημαίνει ότι έχουν μολυθεί από τον ιό. Οι ασθενείς αυτοί θα γίνονται δεκτοί στην πανεπιστημιακή κλινική της Φρανκφούρτης.

Τους κίτρινους, που σημαίνει ότι έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο στην διάρκεια της πτήσης. Και τέλους τους πράσινους, που σημαίνει ότι δεν είχαν καμία επαφή με ύποπτα κρούσματα.

Μετά την παραμονή τους για ένα 24ωρο στην ειδική αίθουσα του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, όλοι οι επαναπατριζόμενοι θα μεταφερθούν στην στρατιωτική αεροπορική βάση Germersheim (Ρηνανία-Παλατινάτο) για 14μερη καραντίνα.

Χθες ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν ξεκαθάρισε ότι οι πιλότοι θα είναι αυτοί που θα ενημερώνουν τις γερμανικές αρχές για την κατάσταση της υγείας των επιβατών τους .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης