Κοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα, σχεδόν 10.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα, σχεδόν 10.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κατά δεκάδες αυξάνεται καθημερινά η λίστα των νεκρών στην ασιατική χώρα - Η Turkish Airlines ανέστειλε όλες τις πτήσεις της στην Κίνα

corona_china_apologismos
Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία προκαλεί ο νέος κοροναϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους 43 ανθρώπους στη Χουμπέι, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές αυτής της κεντρικής επαρχίας της Κίνας.

Ο νεότερος απολογισμός σημαίνει ότι οι νεκροί είναι πλέον 204 στην περιοχή όπου ξέσπασε η επιδημία και τουλάχιστον 213 σε όλη την επικράτεια.

Οι επαρχιακές υγειονομικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για επιπλέον 1.220 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού ως τα μεσάνυχτα της 30ής Ιανουαρίου 2020, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 5.806 στη Χουμπέι και τουλάχιστον 10.000 σε όλη την Κίνα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσει τον δικό του νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια αργότερα σήμερα.

Η Turkish Airlines ανέστειλε όλες τις πτήσεις της στην Κίνα

Η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Μπιλάλ Εκσί, διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα - Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν - αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κλείσιμο
Αργά την Πέμπτη, ο ΠΟΥ αποφάσισε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κινεζικού ιού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης