Τραμπ για Μπόλτον: «Αν τον άκουγα θα είχε ξεσπάσει ο έκτος παγκόσμιος πόλεμος»!

Τραμπ για Μπόλτον: «Αν τον άκουγα θα είχε ξεσπάσει ο έκτος παγκόσμιος πόλεμος»!

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον πρώην σύμβουλό του για αλλεπάλληλα «λάθη κρίσης»

98240000530064
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε με δριμύτητα σήμερα εναντίον του πρώην συμβούλου του, του Τζον Μπόλτον, οι αποκαλύψεις του οποίου φαίνεται ότι περιπλέκουν τη δίκη του στη Γερουσία και το αίτημά του να απαλλαγεί από τις κατηγορίες χωρίς να κληθούν να καταθέσουν νέοι μάρτυρες.

Λίγες ώρες προτού να ξεκινήσει και πάλι σήμερα η ακροαματική διαδικασία, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατήγγειλε για αχαριστία τον πρώην σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας, κατηγορώντας τον επίσης ότι διέπραξε αλλεπάλληλα «λάθη κρίσης».

«Με εκλιπαρούσε να του δώσω» αυτή τη θέση και «απολύθηκε επειδή, ειλικρινά, αν τον άκουγα, τώρα θα ήμασταν στον έκτο Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter νωρίς το πρωί. «Φεύγει και αμέσως γράφει ένα ψευδές και κακόβουλο βιβλίο. Με όλο απόρρητα της εθνικής ασφάλειας Ποιος το κάνει αυτό;» πρόσθεσε.

Ο Μπόλτον, ένας νεοσυντηρητικός γνωστός για τις πολεμοχαρείς θέσεις του, απολύθηκε τον Σεπτέμβριο. Πλέον ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο-μαρτυρία που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον Τραμπ και την υπερασπιστική ομάδα του. Στο βιβλίο του γράφει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του είχε πει τον Αύγουστο πως δεν θέλει να αποδεσμεύσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία εφόσον το Κίεβο δεν δεσμεύεται να διεξάγει ποινική έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή το βράδυ της Κυριακής και ενισχύει τους Δημοκρατικούς που ζητούν εδώ και εβδομάδες να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη του Τραμπ πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου. Ο Μπόλτον άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, εφόσον η Γερουσία τον κλητεύσει.

Οι Δημοκρατικοί γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα να πετύχουν την καθαίρεση του προέδρου, αφού η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους (53 έδρες) και χρειάζεται πλειοψηφία των δύο τρίτων του Σώματος (67 ψήφοι) για να κριθεί ένοχος ο Τραμπ. Καθώς απομένουν λιγότερες από 300 ημέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, ελπίζουν ότι θα συλλέξουν πληροφορίες που θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο.

Κλείσιμο
Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι συνήγοροι του Τραμπ κάλεσαν τους γερουσιαστές να τον απαλλάξουν «το συντομότερο δυνατόν». «Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Πατ Τσιπολόνε.

Η Γερουσία αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα κληθούν μάρτυρες στη δίκη ή όχι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης