Κοροναϊός: «Τρέχουν» στην Ουχάν για το δεύτερο νοσοκομείο - Έτοιμο το 1/3 σε λιγότερο από τρεις μέρες

Κοροναϊός: «Τρέχουν» στην Ουχάν για το δεύτερο νοσοκομείο - Έτοιμο το 1/3 σε λιγότερο από τρεις μέρες

Βίντεο από drone που κυκλοφόρησε κρατικό μέσο της Κίνας παρουσιάζει την πρόοδο των εργασιών - Το νοσοκομείο θα φιλοξενεί περίπου 2.000 γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ θα διαθέτει 1.600 κλίνες - Σχεδιασμός για τέσσερα τέτοιου τύπου θεραπευτικά κέντρα σε όλη την Κίνα

nosokomeio_wuhan
Με τα μούτρα στη δουλειά επί 24ωρης βάσης έχουν πέσει οι εργάτες στην πόλη Ουχάν για την ανέγερση του δεύτερου νοσοκομείου για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό κι ενώ η Κίνα προσπαθεί απελπισμένα να περιορίσει την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, που έχει κοστίσει τη ζωή σε 132 ανθρώπους.

Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε παρουσιάζει την εξέλιξη των έργων για την κατασκευή του νοσοκομείου Leishenshan, του δεύτερου από τις τέσσερις, συνολικά, τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται να δημιουργηθούν σε εθνική κλίμακα κι αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του μέσα σε μια εβδομάδα.

Το βίντεο που «τραβήχτηκε» από drone, ακολουθεί το σταδιακό ξεκίνημα λειτουργίας του πρώτου νοσοκομειού της Ουχάν για τον κοροναϊό στη Huanggang.




Στο μεταξύ, το Πεκίνο έχει στείλει περισσότερους από 6.000 γιατρούς και νοσηλευτές, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών ιατρών, στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 6.160 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει εξαπλωθεί σε άλλες 18 χώρες και περιφέρειες.

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι αρχές από δύο επαρχίες, τη Χουμπέι και τη γειτονική Χενάν, έχουν αιτηθεί την κατασκευή τουλάχιστον τεσσάρων ιατρικών κέντρων έκτακτης ανάγκης μέσα σε 10 ημέρες, προκειμένου να περιοριστεί η «επέλαση» της επιδημίας.


Το δεύτερο θεραπευτικό κέντρο, που είναι επίσης γνωστό σαν νοσοκομείο «Thunder God Mountain» (βουνό του θεού του κεραυνού), είναι τοποθετημένο στην περιοχή Jiangxia, στα νότια της Ουχάν. Η εγκατάσταση θα έχε δυο κτίρια, θα εκτείνεται σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει 51.000 τ.μ. μονάδων καραντίνας και άλλα 9.000 τ.μ. για κοιτώνες που θα φιλοξενούν περίπου 2.000 γιατρούς και νοσηλευτές.

Συνολικά, το νοσοκομείο θα διαθέτει 1.600 κλίνες, αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί για 1.300. Οι εργασίες ξεκίνησαν επίσημα την Κυριακή και μέχρι σήμερα το μεσημέρι (ώρα Κίνας) είχε ολοκήρωθεί το 1/3 του έργου, με βάση τις αναφορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης