Ο Νετανιάχου επιδιώκει κυριαρχία και στην κοιλάδα του Ιορδάνη και τη Νεκρά Θάλασσα

Την πρόταση για εφαρμογή της ισραηλινής δικαιοδοσίας θα φέρει προς έγκριση στην επόμενη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου - Η προτεινόμενη παλαιστινιακή πρωτεύουσα στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Μέση Ανατολή είναι το Αμπού Ντις - Ο χάρτης που σκιαγραφεί το σχέδιο εμφανίζει εδάφη υπό παλαιστινιακό έλεγχο σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Όχθης

Σε μια δήλωση που αναμένεται να προκάλει ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή καθώς και την οργή των Παλαιστινίων προχώρησε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά την παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου από τον Ντόναλντ Τραμπ. Προβληματισμό προκαλεί η άμεση απάντηση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της, τη Λωρίδα της Γάζας, στον Αμερικανό πρόεδρο λέγοντας πως λέει ανοησίες.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, από την πλευρά του, τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλυψε την πρόθεσή του να φέρει προς έγκριση στην επόμενη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, πιθανώς την Κυριακή, πρόταση για εφαρμογή ισραηλινής δικαιοδοσίας στην κοιλάδα του Ιορδάνη, τη Νεκρά Θάλασσα και τους εποικισμούς στην Δυτική Όχθη.

Η προτεινόμενη παλαιστινιακή πρωτεύουσα στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Μέση Ανατολή είναι το Αμπού Ντις, μια γειτονιά στα προάστια της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Το Ισραήλ προσφέρει στους Παλαιστίνιους, στο τέλος της πορείας, μια υπό όρους, περιορισμένη κυριαρχία», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ παρουσίασε τον χάρτη για ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος

Τον χάρτη που σκιαγραφεί το προτεινόμενο σχέδιό του για τη Μέση Ανατολή ανάρτησε, νωρίτερα, στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο χάρτης εμφανίζει εδάφη υπό παλαιστινιακό έλεγχο σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Όχθης, που θα είναι όμως πλήρως περικυκλωμένα από το Ισραήλ, με οδικές προσβάσεις στην Ιορδανία.

Η περιοχή νότια της Γάζας στην έρημο Νεγκέβ θα μεταφερθεί στον έλεγχο των Παλαιστινίων.

Ένα τούνελ θα συνδέει την Λωρίδα της Γάζας με την Δυτική Όχθη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr