Νέα καριέρα για τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Aπό την πολιτική στο χώρο της οικονομίας

Νέα καριέρα για τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Aπό την πολιτική στο χώρο της οικονομίας

Mέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank διορίζεται o πρώην αντικαγκελάριος

Europe is not jeopardized by Greece, but by its growing economic selfishness, Gabriel says
Σε νέο ρόλο ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος αφήνει οριστικά την πολιτική για να διαβεί το κατώφλι της Deutsche Bank.

O 60χρονος πρώην ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) διορίζεται μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank, ωστόσο, οι μέτοχοι πρέπει να πουν την τελευταία λέξη στη γενική συνέλευση του οργανισμού.

«Ο πρώην ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόκειται να ενταχθεί στο εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank και να διαδεχτεί τον Γιούργκ Τσέλτνερ», όπως ανακοίνωσε ο χρηματιστηριακός οργανισμός της Φρανκφούρτης. Η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Deutsche Bank είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου.

«Ο διορισμός μου στο Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Bank θα είναι για μένα μεγάλη τιμή», δήλωσε ο Γκάμπριελ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Deutsche Bank.

«Με μια σαφή στρατηγική και την ισχυρή ομάδα διαχείρισής της, η Deutsche Bank, ως ένα από τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, έχει την ευκαιρία και την ευθύνη να βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της γερμανικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Τον Σεπτέμβριο του 2019, στη Γερμανία είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι ο Γκάμπριελ θα παραιτηθεί από τα καθήκοντα του βουλευτή.
Κλείσιμο
Σε επιστολή του, ο Γκάμπριελ είχε ανακοινώσει ότι από την 1η Νοεμβρίου αποχωρεί από την ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag).

Πριν από ένα χρόνο, τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει ότι το πρωτοκλασάτο στέλεχος του SPD θα αναλάβει το τιμόνι της Siemens.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος διδάσκει στα πανεπιστήμια της Βόννης και του Χάρβαρντ και εκφωνεί ομιλίες ανά τον κόσμο, ήταν απογοητευμένος από το κόμμα του SPD. Και αφότου έγινε 60 ετών, αποφάσισε ότι έφθασε η ώρα της αλλαγής.

«Στα μέσα Σεπτεμβρίου, έγινα 60 ετών και τώρα θέλω να προχωρήσω, να κάνω κάτι καινούριο...», έγραφε , μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης