CNN για Σαντορίνη: Το νησί κηρύσσει τον πόλεμο στους υπέρβαρους

CNN για Σαντορίνη: Το νησί κηρύσσει τον πόλεμο στους υπέρβαρους

Με αφορμή το πρόβλημα του υπερτουρισμού που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη

santorini-n1
Eκθειάζοντας τις ομορφιές της Σαντορίνης, το αμερικανικό δίκτυο CNN σχολιάζει σε άρθρο του πως το κυκλαδίτικο νησί, με ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα παγκοσμίως, κινδυνεύει να καταρρεύσει από τον υπερτουρισμό.

«Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες καταφτάνουν στη Σαντορίνη και το αποθεώνουν μέσω των social media... Ο υπερτουρισμός που πλήττει τη Σαντορίνη έκανε τους ειδικούς να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, καθώς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, χωρίς σχεδιασμό θα καταρρεύσει», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Το άρθρο είναι αφιερωμένο στους προορισμούς που υποσχέθηκαν να καταπολεμήσουν τον υπερτουρισμό το 2020 και ανάμεσα στη Βενετία, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη και το Ντουμπρόβνικ είναι και η Σαντορίνη.

«Η Σαντορίνη κυνηγά τους υπέρβαρους», είναι ο τίτλος για το νησί του Αιγαίου

Με τη δημοσιογράφο του δικτύου να περιγράφει το μοναδικό τοπίο του νησιού ότι έχει σχήμα «κρουασάν» λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, αναφέρει ότι οι όμορφες ασβεστωμένες περιοχές του έχουν κατακλυστεί από τουρίστες που καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια.

Στη συνέχεια, το CNN παρουσιάζει ορισμένα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να ξεφουσκώσει ο υπερτουρισμός, όπως το ανώτατο όριο για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στις 8 χιλιάδες ημερησίως, που ανακοίνωσαν οι αρχές, αλλά κι ότι τα γαϊδουράκια δεν πρέπει να μεταφέρουν φορτία άνω των 100 κιλών ή το ένα πέμπτο του βάρους τους.

Το CNN αναφέρει επίσης ότι επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου του κυκλαδίτικου νησιού, ωστόσο δεν έλαβε κάποιο σχόλιο. Προσθέτει επίσης ότι το όριο των οκτώ χιλιάδων επιβατών δεν ισχύει.

Το αμερικανικό δίκτυο τσέκαρε πέντε τυχαίες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020 και διαπίστωσε ότι στις τέσσερις από τις πέντε δεν είχε εφαρμοστεί το όριο επιβατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης