Οι αφίσες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν μοιάζουν σε τίποτα με τις προηγούμενες

Οι αφίσες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν μοιάζουν σε τίποτα με τις προηγούμενες

Δείτε τις ασυνήθιστες επίσημες αφίσες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων 

2017-06-09-tokyo2020-thumbnail
Τελείως διαφορετική είναι η αισθητική προσέγγιση των επίσημων αφισών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 σε σχέση με τις προηγούμενες διιοργανώσεις, καθώς απουσιάζουν τα παραδοσιακά θέματα των προηγούμενων ετών.

Οι διοοργανωτές των Αγώνων συγκέντρωσαν έργα από Ιάπωνες και διεθνείς καλλιτέχνες με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικού ύφους και μεθόδων: από την καλλιγραφία μέχρι τη φωτογραφία, από το μάνγκα μέχρι τον κυβισμό. Δήλωσαν ότι οι αφίσες «αντιμετωπίστηκαν ως εμβλήματα της εποχής τους».

Σε κάποιες, η αναφορά στους Αγώνες είναι περισσότερο σαφής, όπως στο «Olympic Cloud» του ντιζάινερ Taku Satoh με τους δακτύλιους σε κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο και μαύρο που μιμούνται τους δακτύλιους στο Ολυμπιακό λογότυπο.
tokyo-3

Άλλες, όπως το «Wild Things - Hachilympic» της Tomoko Konoike (ένα πολύχρωμο πρόσωπο που γεμίζει σχεδόν όλη την επιφάνεια της αφίσας), εξετάζουν την ανθρώπινη υποκειμενικότητα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.
Κλείσιμο
tokyo-1-new

Οι τυχεροί που θα βρεθούν αυτές της ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα μπορούν, έως τις 16 Φεβρουαρίου, να δουν και τις 20 αφίσες στο Museum of Contemporary Art Tokyo.

Δείτε και τις υπόλοιπες αφίσες:
tokyo-4
tokyo-7
tokyo-6
tokyo-new-2-scaled
tokyo-new--scaled
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης