Κοροναϊός: Τα φίδια πιθανή πηγή της επιδημίας, λένε Αμερικανοί επιστήμονες

china_snakes

Κινέζοι επιστήμονες έχουν αναλύσει το DNA του κοροναϊού της Ουχάν - Το συμπέρασμα από τη μελέτη πέντε κινεζικών πανεπιστημίων

Η περιοχή που ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊου που σκοτώνει στην Κίνα δεν αρκεί προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, ούτε η καραντίνα ολόκληρων πόλεων με εκατομμύρια κατοίκους. Οπωσδήποτε συμβάλλει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης στον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο αυτό που απαιτείται, είναι ένα αντιβιοτικό. Για να παραχθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό, θα πρέπει να εντοπιστεί η πηγή του ιού. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, τα φίδια που διακινούνται στο εμπόριο της πόλης Ουχάν ως τροφή για τους Κινέζους -και όχι μόνο- κατοίκους είναι πολύ πιθανό να αποτελούν την πηγή του κοροναϊού και να ευθύνονται για τη μετάδοσή του στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Κινέζοι επιστήμονες έχουν ήδη αναλύσει το DNA του νέου κοροναϊού και δοκιμάζουν τις αντιβιοτικές ουσίες που θα έχουν δραστική επιρροή πάνω του. Μελέτη από πέντε κινεζικά πανεπιστήμια διαπίστωσε ότι ο νέος κοροναϊός μοιάζει πολύ σε σύνθεση με τον ιό SARS, ο οποίος εξαπλώθηκε από νυχτερίδες, ωστόσο έχει διαφορές που τον καθιστούν ξεχωριστό.

Το σενάριο των φιδιών και ειδικότερα της Κόμπρας και του φιδιού Κρέιτ, τα οποία αποτελούν έδεσμα στην κινεζική κουζίνα, έχει αρχίσει να αυξάνει τις πιθανότητές του.

Το μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, είναι το εξής. Οι ιοί που μεταδίδονται από το ζωικό βασίλειο στον άνθρωπο, συνήθως δεν αναπτύσσουν την ικανότητα να μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο νέος κοροναϊός που σκοτώνει στην Κίνα, όμως, έχει αποδειχθεί ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Επίσης, ένα δεύτερο ερωτηματικό που παραμένει αναπάντητο, είναι το πότε ο ιός ανέπτυξε την ικανότητα να διαβιώνει στο θερμό ανθρώπινο αίμα, ενώ αρχικά είχε εξελιχθεί στο ψυχρό αίμα των ερπετών.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Spikl

Κινεζοι υβριδια της ανθρωποτητας.αυτοι και οι κατσαριδες θα αντεξουν στο τελος.

Dr pepper

Με τίς αηδιες πού τρωνε οι κινεζοι μια μέρα θα εξοντώσουν την ανθρωπότητα

Root Beer

Έλα ρε κοκορετσα, εσυ δεν τρως αηδίες; Πατσάδες, κεφαλάκια, βρωμογυρους κλπ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης