Νέος κοροναϊός: Οι αρχές της Σιγκαπούρης θα ελέγχουν όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νέος κοροναϊός: Οι αρχές της Σιγκαπούρης θα ελέγχουν όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Τα νέα μέτρα υιοθετούνται την ώρα που εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες με την ευκαιρία του κινεζικού έτους

china_virus
Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα καθώς η πόλη ενίσχυσε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναΐου. Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε αυτό τον μήνα να ελέγχει τους επιβάτες που φτάνουν από την κινεζική πόλη Βουχάν, επίκεντρο της επιδημίας.

Όμως πλέον ο ιός, που μεταδίδεται μέσω της ανθρώπινης επαφής, έχει επεκταθεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια αυτή στην Κίνα, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 440 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Μετά την επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης θα θέσει σε εφαρμογή επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο εισαγωγής του ιού τη Σιγκαπούρη», ανακοίνωσε το υπουργείο αργά χθες Τρίτη.

Τα νέα μέτρα υιοθετούνται την ώρα που εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες με την ευκαιρία του κινεζικού έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης